Köteles kampány

2014. január 31. 07:12

Kiderült: a Hír TV belenyúlt a hangsávba.

2014. január 31. 07:12
Poldi bá
Poldi bácsi megmondója

Ám az egész abból indult ki, hogy a Hírtévé - szakmai ráutaló magatartás alapján - közbeavatkozás nélküli, úgymond vágatlan felvételként tálalt egy beszédrészletet, s ebben tényleg kiválóan hallható a »Kötelet!« bekiabálás. (Azért még oda is írták, hogy erősebb legyen a hatás.) De ha valaki jól fülel, már e felvételen hallhatja, hogy az ominózus tudósításrészben, amikor hallani a bekiabálást, egész más a hang. Sokkal erősebb a háttérzaj, kiáltóan elüt ez a kis részlet a tudósítás többi elemétől.

Ha megnézzük a tudósítás hangsávját, ez a változás képileg is tisztán látható (bejelölve a »Kötelet!« kiáltás része.)


Teljesen nyilvánvaló, hogy a hangot felerősítették vagy más felvételt applikáltak az eredetibe. Bármelyik változat valósult meg, ez manipuláció.

Márpedig az egész lejárató kampány a manipulált hírtévé-tudósításon alapul. Jellemző, hogy egy nappal később a Hírtévé déli híradójában mér egy egész más tudósítás ment le, abban nincs kiemelve a bekiabálás, alig is lehet felismerni. (A közszolgálati televízióban pedig olyan változatot közöltek - jó sokszor -, amiből élő ember meg nem állapítja, hogy mit kiabálnak, csakhogy ugye már mindenki előre várja, hogy hallja a »Kötelet!« bekiabálást.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
motoros
2017. március 17. 10:21
"Teljesen nyilvánvaló, hogy a hangot felerősítették vagy más felvételt applikáltak az eredetibe. Bármelyik változat valósult meg, ez manipuláció. " Ginge, elvtárs, ginge. Magyarázatnak is.
geraz51
2014. május 17. 13:40
Azt csinálta amit minden tv a reklámokkal.Mi gond Poldi bá?
GV0917
2014. február 27. 13:49
Nyicsevó, látod mennyi embernek szúrta már akkor is a szemétségük a szemét?
trespass
2014. február 24. 22:39
Ostoba vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!