A korlátolt parlament

2014. január 29. 18:38

Csodák nincsenek: lassan, de biztosan fokozódik a feszültség a Smer és az újságírók között a második Fico-kormány idején is.

2014. január 29. 18:38
Tokár Géza
Új Szó

„A részleges kitiltás mellett szintén felsorakoztathatóak lennének bizonyos érvek: ezek szerint a parlament is hagyományos munkahely, a képviselőknek pedig joguk van a nyugodt körülményekhez. De még így sem magyarázható meg, hogy miért kell kíséret ahhoz, hogy az újságírók eljussanak a teljesen közérdekű bizottsági ülésekre.

Ha Paška ki akarja tiltani az újságírókat a parlament épületének jelentős részéből, akkor azok minden zúgolódás ellenére ki lesznek tiltva, a parlament pedig unalmasabb és átláthatatlanabb hely lesz. Azt viszont házelnök aligha tudja megakadályozni, hogy az ellenzéki képviselők különféle tiltakozó akciókat, performanszokat tartsanak és a leleplezéseknek sem lesz vége.

A parlament ebből a szempontból már rég több egy egyszerű munkahelynél: a választói ingerküszöböt nem a jól, hanem a látványosan dolgozó politikus éri el, az olvasók nem a parlamenti munkára, hanem a munka mögötti botrányokra kíváncsiak. Mindkét tartalmat megkapják a jövőben is, függetlenül attól, hogy mit akar a Smer és hová lesznek bejáratosak az újságírók.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!