A kormány az adófizetők pénzét ne Marx szobrának eltávolítására költse!

2014. január 20. 10:32

Most a 4,6 millió létminimum alatt élő szegényt és az 50.000 éhező gyermeket kitermelő elnyomók akarják eltávolítani az ellenük fellépő mozgalmak jelképeit.

2014. január 20. 10:32
Vajnai Attila
Munkáspárt 2006

Rétvári Bence a Corvinus Egyetem (BCE) vezetéséhez írt nyílt levélben fajgyűlölő nézetekkel vádolta meg Marxot, akinek két műve is szerepel az Unesco Világemlékezet Listáján.

A civilizált világban köztudomású, hogy 2013-ban német-holland javaslatra felvették a Világemlékezet Listájára a Kommunista kiáltványt, valamint Karl Marx Tőke című munkájának első kötetét. A legnagyobb egyetemeken is tanítják Marx elméletét, ismertetik nézeteit, amelyek zsenialitásához nem fér kétség. A történelem materialista magyarázata, a magántulajdonra alapozott kizsákmányolás természetének bemutatása olyan eszmei fegyvert adott az elnyomottak kezébe, amelynek segítségével érdemben tudnak szembeszállni az őket elnyomókkal szemben. Most a 4,6 millió létminimum alatt élő szegényt és az 50.000 éhező gyermeket kitermelő elnyomók akarják eltávolítani az ellenük fellépő mozgalmak jelképeit.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az egész világ tudományos közössége által is kiemelkedő jelentőségűnek, megőrzendő értéknek tartott elmélet megalkotóját fajgyűlölettel vádolja meg egy magát demokratikusnak nevező párt alelnöke, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Az egyetemi önállóság megsértése helyett a kormánynak azon kellene dolgoznia, hogyan tudna több forrást teremteni a felsőoktatás fejlesztéséhez.

A Corvinus Egyetem oktatói jól ismerik a marxi közgazdasági elmélet nemzetközi és történelmi jelentőségét, és képesek szakmai alapon eldönteni, hogy mit és milyen módon oktatnak a hallgatóknak. Sajnálatos, hogy egy magas rangú kormányzati tisztviselő ekkora eszmei, történelmi és kulturális tájékozatlanságot tanúsít, amivel rontja hazánk megítélését. Reméljük, hogy Magyarország tekintélyét megvédik a Corvinus Egyetem oktatói és diákjai, nem engednek a szélsőjobboldali tőről fakadó támadásnak.

Követeljük, hogy a kormány ne Marx szobrának eltávolítására költse az adófizetők pénzét, hanem az éhező gyermekekre, a szegényekre, a létminimum alatt élőkre fordítson több figyelmet.


Európai Baloldal - Munkáspárt 2006

Vajnai Attila

elnök

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. január 20. 15:37
Hír: meghalt az a japán katona, aki nem vette észre, hogy vége lett a 2. világháborúnak. Ez a jó ember nem vette észre, hogy vége lett a szocalizmusnak.
GV0917
2014. január 20. 10:50
Tetszett, te "bíborbanszületett"(porphyrogenészosz) vérbolsi(az is vörös, a köd is vörös, a szemed is, meg a segged is, annyira vered oda flaszterre!) Az elvtársaid a"TŐKE"-t elhappolták, nektek csak a szobor maradt! Van egy javaslatom:csináltassatok egy Lada csomagtartójában hordható műanyag Marx-kobakot és azt hurcolásszátok-lásd :Kádár szobra. Vegyétek fel a kapcsolatot valamelyik spiritiszta csoporttal, hogy ismét "Kísértet járja be Európát!" Rátok férne egy kis "szellemesség!" Mert hiába engedték meg nektek a Krasznaja Zvezda viselését, kezd nagyon fakulni!
opht
2014. január 20. 10:41
És a lélegeztetőgépek???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!