Mesterházy megcsinálta

2014. január 09. 09:51

Mesterházy Attila legyűrte a régi MSZP két nagy ballasztját: az öreg komcsikat és a balliberálisokat. Legyűrte őket, mégis minden baloldali rá fog szavazni.

2014. január 09. 09:51
Véleményvezér
Véleményvezér blog

„Mesterházy továbbra sem kedvence a balliberális elitnek vagy a velük azonosuló szavazóknak, de végül mind rá fognak szavazni.

Ez pedig elvezet minket Mesterházy Attila leginkább alulértékelt képességéhez: ez az ember tudja, hogyan kell egy politikai pártban hatalmat szerezni és hatalmon maradni. Nem lelkesítő szónok, nem sziporkázó vitázó, de nem ijed meg az árnyékától és érti a hatalmi játszmákat. Ebben a tekintetben nagyon hasonlít az elmúlt 25 év messze-messze legsikeresebb baloldali politikusára, Horn Gyulára. Akire egyébként éppen úgy pittyegett mindenki, de végül kétharmaddal lett miniszterelnök.

Mesterházy Attila el fogja veszíteni az áprilisi választásokat. Az is lehet, hogy a kampányban olyan bakikat követ el, amelyekkel teljesen leírja magát. Lehet, hogy egyszerűen csak borzasztó unalmas lesz és senki nem figyel majd rá. De az is lehet, hogy ennek éppen az ellenkezője történik majd. A lényeg, hogy kapott most egy óriási esélyt, hogy kiemelje magát jelenlegi szürkeségéből és mint valódi miniszterelnök-jelölt rögzüljön a választók fejében. Ezt a gesztenyét viszont magának kaparta ki. És ez már önmagában is teljesítmény.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2014. január 09. 20:56
lúzerek dícsérik a lúzereket. Az is lehet, hogy szarházy írta/diktálta ezt a semmit.
Senye Péter
2014. január 09. 14:22
Mesterházy olyan ökölvívóhoz hasonlít, aki nem tud nagyot ütni, de el tudja kapni fejét az ütés elől.
neeskens
2014. január 09. 12:58
Milyen érdekes, hogy mennyire másképp lehet megítélni a dolgokat. Én pl. úgy gondolom, hogy a megállapodás volt az szög az ellenzék megújulásának koporsójában. Nyerni biztos nem fognak, csak a szocik beviszik magukkal a parlamentbe a következő négy évre a "ki legyen az ellenzék vezére" újratöltött konfliktust.
kjkj945
2014. január 09. 12:50
pernye mög a homu! A bösme királlyá kiáltás előkészítését weberberi parancsa szerint!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!