Tényleg nem akar kétharmadot a Fidesz?

2014. január 13. 09:55

A kétharmad rémével új életre kaphat az eddig teljes bénultságban leledző baloldali szövetség választási kampánya. Végre nem kellene ugyanis magukkal foglalkozniuk, elég annyit mondaniuk, hogy a Fidesz megint túlnyerheti magát.

2014. január 13. 09:55
Véleményvezér
Véleményvezér

„Az elmúlt napokban már másodszor hallottuk-olvastuk azt, hogy az új választási rendszert úgy alakították ki, hogy ne nagyon lehessen benne kétharmadot elérni. Érdemes erre odafigyelni, mert egyrészt egyáltalán nem igaz, másrészt nyilván okkal bukkant fel a kormányzati kommunikációban ez a pont. Ha volt választási rendszer, ami nehézzé tette az alkotmányozó többség kialakítását, az a 2010 előtti volt.

A baloldali összefogás célja a kétharmad magakadályozása. (...) A lényeg, hogy az ellenzék legfőbb választási üzenete valami ilyesmi lesz. Ez pedig nagyon erős üzenet. Az egészen elvakultakon kívül ugyanis nincs ember, aki szerint az ismételt kétharmad jó lenne az országnak. (...) És amilyen állapotban van ennek a csapatnak a hitelessége, ennél többre valószínűleg nem is kéne törekedniük.

Semmi kétség, érti ezt a Fidesz is. Az elkövetkező hetekben minden bizonnyal meg fognak jelenni azok a szakértők, akik elmondják, hogy az új kétharmad matematikailag lehetetlen. Meg hogy ez már megint egy baloldali csapda, ami arra szolgál, hogy elaltassa a jobboldali szavazókat. (...) A félelmet kell hadrendbe állítani a félelem ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2014. január 13. 15:05
Ez aztán a csavaros és tartalmas üzenet, amit az ellenzék kommunikálni tud. Ez aztán a valódi vizió. Bravóóó....
56október
2014. január 13. 13:06
Ha akarja, ha nem: megkapja!
bini
2014. január 13. 12:14
Azért valahogy nem hallom a ballibbantokat és az EU-s főleg Német médiát üvölteni, hogy Németországban diktatura van. Merkel egy diktátor és egyszemélyes hatalomgyakorlást folytat, mive több, mint 80 %-os parlamenti többséggel kormányoz. Az ellenzék nem tud beleszólni Németországban a törvényhozási folyamatban. Az EB és más szervek is valahogy kussba vannak, a jogvédök Sem toporzékolnak és az USA-ok is hallgatnak.
qccqccqcc
2014. január 13. 12:04
Nem tudjátok a népet leváltani. Baszd meg, ez micsoda pech. Kurva ország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!