Az MSZP és a csicskák

2014. február 05. 08:38

Amit a netes sajtó ballib része Hír TV-ügyben művelt, iszonyú gáz. MSZP-csicskák ámokfutása. Tegnap csatlakozott a Népszava is, ez azért jó, mert így be van árazva a dolog.

2014. február 05. 08:38
Sound Board
Célpont blog

„És most jön az, amit az egyszeri liberó újságíró, okoskodó blogger vagy MSZP-s politikus nem fog megérteni, vagy nem akar. Figyelem, szakmai magyarázat következik! A híradós kamera két csatornán rögzíti a hangot, az egyik sáv vezérhang vagy más néven hasznos hang, a másik pedig az atmoszférasáv. A hasznos hang itt jelen esetben Mesterházy hangja és mikrofonja, ezen a sávon a bekiabálás nem hallható (ezért például az ATV élő közvetítésében sem volt kivehető). Ám a helyszínen forgató tévéstábok kameráinak beépített, érzékenyebb mikrofonja (amely az atmoszférasávra rögzít) az Arénában hallható zajokat, tapsot, bekiabálásokat is felvette. Vagyis ezen a sávon hallható »Kötelet!« bekiabálás. Amikor egy híradós anyag bekerül a vágószobába, mindkét sáv külön meghallgatható. Ám adásba – nemcsak most, minden esetben – úgynevezett mixelt (kevert) hang kerül, hogy minden hallható legyen, a beszéd is és a bekiabálás is, mivel az otthoni tévékészülékeken csak egy sávon hallható hang. Ha csak Mesterházy sávját adtuk volna adásba, akkor csak az MSZP-s politikus hangját hallanánk, például a tapsot a beszéde közben nem, és csak azt látnánk, hogy a nézők összeütik a tenyerüket.

A lényeg: a blogger által bemutatott hangformán az látszik, hogy a két sáv a bevett és normális technikai eljárás szerint össze van keverve, de a hang egyáltalán nincs felerősítve. (Ismétlem, akkor a hullámforma függőleges irányba nyúlna meg, nem sűrűbb lenne, mint ebben az esetben. Erről bármelyik vágóprogrammal másodpercek alatt meg lehet győződni.) Tehát nem nyúltunk bele a felvételbe, nem manipuláltunk, nem hangosítottunk. A bemutatott ábrán jól látszik, hogy nincs szintkülönbség a két felvétel között. Sajnos műsorvezetőnk tévedett a Lapzártában, amikor erről volt szó. Ezek bonyolult technikai kérdések, amelyekhez egy műsorvezetőnek nem kell értenie, de most mindenképpen tisztáznunk kell.

Hiába nyilatkozott a Hír TV az MTI-nek, hogy nem történt manipuláció, ezt a mindig nagyon korrekt balliberális oldal figyelmen kívül hagyta. Az, hogy ilyenkor megszólítsák az érintett felet, nem gyakorlat a ballibeknél. Szívesen elmondtuk volna pedig azt is, hogy felesleges baromságokat leírni, mert a mixelt hangú tudósítás a vasárnap déli híradóban került adásba, a következő kiadásokban már csak az atmoszférasávot használtuk, épp azért, hogy elkerüljünk minden félremagyarázást és félreértést. Az MSZP-kongresszuson ugyanis a kamera mikrofonja Mesterházy hangját és a bekiabálást is rögzítette. A beszéd természetes módon, a terem akusztikája miatt, visszhangzik, hiszen a kamera mikrofonja több méterre volt Mesterházytól, de a szöveg tisztán érthető. Nyilván nem olyan minőségű, mint a vezérhang, amely az ATV közvetítésében volt hallható. Később azért csak az atmoszférasáv került adásba, mert ez adta vissza a leghitelesebben a helyszínen elhangzottakat. Ebbe a hangba nem igazán lehetett belekötni, hiszen más tévétársaságok felvételén ugyanez hallatszott, ennek ellenére az MSZP és a csicskái megpróbálták.
 
Szerencse, hogy nem egyedül mi forgattunk a helyszínen, szerencse, hogy nemcsak a mi kameránk vette fel a bekiabálást. Így be tudtuk mutatni, hogy az ATV felvételén is hallható a kötelezés, az meg, ugye, nehezen elképzelhető, hogy az ő felvételüket is mi manipuláltuk. Ezúton köszönjük, az ATV kollegiális hozzáállását.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2014. február 27. 14:37
HÍR TV? Ja! Megvan Ők, akik hazudnak reggel, délben és este.
ortyín
2014. február 16. 23:30
A párttévék valójában csak a hívőknek szólnak. Akik nem vallásosak azok nem néznek ilyen borzalmakat......
Fedor
2014. február 10. 15:50
A szokásos maszatolás: a teljes jobbos média azon hörgött, hog Mesterházynak hallania kellett, hogy valaki "kötelet" kiabált, és arra reagált, erre most szépen levezeti ő is, hogy nem biztos hogy hallotta. Nem a bekiáltás belerakása volt hamisítás, hanem az összevágás, a kiemelés, és az erre alapozott sugalmazás!
c.i.garetta
2014. február 10. 00:28
Úgy látom,sem az írást nem érted,sem pedig a helyzetet nem tudod felmérni...de mindegy is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!