Csillag - de milyen?

2014. március 21. 14:09

Egyébként volt valami szívszorító abban, amint a Dohány utca sarkán, bámész nézelődő arrajárók előtt a zsidó iskolásgyerekek, mellükön hatágú kokárdával énekelték a Kossuth-nótát.

2014. március 21. 14:09
Szunyogh Szabolcs
Szunyogh Szabolcs
Népszava

Március 14-én a Dohány utcai zsinagóga előtti téren tartottak egy nagyon szép megemlékezést 1848 emlékére. Számos beszéd hangzott el, közülük kiemelem Róbert Péter egyetemi docens előadását, ő ugyanis részletesen és pontosan bemutatta a zsidók részvételét a forradalomban, adatokkal, számokkal, hiteles idézetekkel illusztrálva mondanivalóját.

Gondoltam, nyilván azonnal megkeresik a nagy televíziók és rádiók, és másnap hosszú részleteket közölnek tőle. Bizonyára az én hibám, de nemhogy Róbert Péter beszédéből nem találtam sehol részletet, hanem még híradást sem találtam erről az eseményről. Pedig néztem a Magyar Televíziót, szokásomtól eltérően végigültem két híradót, valamint az ünnepi élő közvetítéseket, meghallgattam a tudósításoknak álcázott választási propagandát és szemérmetlen kormány-hízelgést, de arról, hogy a Mazsihisz ünnepséget rendezett a forradalom és szabadságharc évfordulóján, egy szót sem hallottam.

Egyébként volt valami szívszorító abban, amint a Dohány utca sarkán, bámész nézelődő arrajárók előtt a zsidó iskolásgyerekek, mellükön hatágú kokárdával énekelték a Kossuth-nótát. A Himnusz alatt mi, ünneplők vigyázzban álltunk. A nézelődők a Dohány utca túlsó oldalán valamit rágcsáltak zsebredugott kézzel, aztán elsétáltak. Eszembe jut az auschwitzi kép a rámpán álló két kisfiúról, Bocskay-ruhában, sárga csillaggal. Vigyázott a fényképész, nem látszik a háttérben a krematórium.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nolite mirari
2014. március 21. 23:00
Annyira UNALMAS mar!! Remelem 7.-e utan alabbhagy ez az allando szemita-malom. Igy tovabbra is fenn kell tartanom azon velemenyem, miszerint az uldozottek, uldozokke valtak.
Rike
2014. március 21. 20:38
Mi itt most értelmetlenségekről értelmeskedünk, de a fejünk felett, olvassátok: "226 milliárd forintot bukott három év alatt az állam azon, hogy megvásárolta a Szurgutnyeftyegaztól a Mol 21,22 százalékos részvénycsomagját. A Molért 2011-ben 1,88 milliárd eurót fizettünk – az akkori, 265 forintos árfolyamon számolva 498 milliárd forintot az IMF-től felvett hitelből." Az a mocsok imf. Aztán jól kipateroltuk őket. Bele is halnak. Vagy mi.
tango47
2014. március 21. 20:13
Az a sok konfrontatív kirohanás, amit a zsidó szervezetek intéztek a kormány és jobboldalinak mondott emberek ellen az utóbbi időben talán magyarázatot ad a kisebb lelkesedésre.
öszödibeszéd
2014. március 21. 19:46
A Népszava szerint: 1. a MAZSIHISZ, szép, jó, hős, lélekemelő, ártatlan, intelligens, jellemes, érzelmes, romantikus felsőbbrendű satöbbi, satöbbi. 2. a fideszes náci, gyilkos, antiszemita, primitív, félázsiai, diktatorikus, korrupt satöbbi, satöbbi. minden cikkük erről szól, kéretik esetleg olyan írásművet posztolni a mandira, amely túllép ezen az óvodás felfogáson és tartalmilag is felmutat új elemeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!