MSZP: ennyi volt!

2014. március 10. 09:03

Minden bizonnyal igazságtalan, hogy pont akkor történt mindez, amikor a szocialistáknak végre olyan elnöke van, aki kiszorítaná a még Kádár Jánostól örökölt kádereket. Igazságtalan, de mégis sorsszerű.

2014. március 10. 09:03
Véleményvezér
Véleményvezér

„Sok minden adott lett volna ahhoz, hogy a ’90-es évekhez hasonlóan megint felálljanak a padlóról. No nem horni kétharmaddal, de legalább azt elérve, hogy komoly alternatívának lehessen tekinteni őket. Először is megszabadultak legnagyobb ballasztjuktól, Gyurcsány Ferenctől. Aztán Mesterházy szépen lassan bedarálta a régi öregeket, a listán már hírmodó sem nagyon maradt belőlük. Végül behúzták maguk alá Bajnait, aki azzal fenyegetett, hogy sokszázaléknyi szavazót visz el tőlük. Látszólag készen álltak, hogy begyűjtsék a protest-voksok százezreit. Nyerni nem volt esélyük, de a Fidesz kétharmadát megakadályozhatták volna.

Ráadásul az új paksi atomerőmű finanszírozásáról fű alatt letárgyalt tízmilliárd eurós szerződés ügye még azt a lehetőséget is tálcán kínálta volna, hogy megszabaduljanak egyik legnagyobb stigmájuktól, és a következő négy évben felvehessék a honvédő ellenzék politikailag nagyon is vonzó pózát. Ehhez azonban hitelesség kellett volna, ami viszont közben elillant.

Az MSZP-t ugyanis utolérte a múltja.

Minden bizonnyal igazságtalan, hogy pont akkor történt mindez, amikor a szocialistáknak végre olyan elnöke van, aki kiszorítaná a még Kádár Jánostól örökölt kádereket. Igazságtalan, de mégis sorsszerű. A múlt ugyanis előbb-utóbb mindenkit utolér. Még azt az MSZP-t is, amelynek egész létezése e tézis tagadása volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szokolaigyorgy@gmail
2014. március 10. 12:14
2006-ban és 2009-ben a Fidesz játszva megpuccsolhatta volna a teljes hitelét vesztett mszp-t. Azonban az EU és a hazai közgazdászok elmagyarázták, hogy súlyos áldozatokat kell a lakosságtól megkövetelni az államcsőd elkerülése érdekében. A Fidesz jó stratégiát választva kivárt míg az mszp teljesen leamortizálja magát. És ezt a szívességet az mszp+szdsz meg is tette, mivel az országgyűlési képviselőiknek fontosabb volt a ciklusból hátralévő időre járó jövedelem. Gondolom, most a Fidesz korábbi stratégiáját próbálják másolni "bénázásukkal".
buckafej
2014. március 10. 11:55
"A múlt ugyanis előbb-utóbb mindenkit utolér. Még azt az MSZP-t is, amelynek egész létezése e tézis tagadása volt." A múlt tagadása? Az MSZP? Szekeres, Lendvai, Kiss Péter, Kovács László, Kósáné stb. elvtársakkal és elvtársnőkkel? A pártvagyonnal? VV, te nagyon hülye vagy. Vagy nagyon vicces...
Box Hill
2014. március 10. 11:47
Charles Fenyvesi írta a hvg.hu-n, 2006. április 7-i dátummal: „…a(z amerikai) külügyminisztérium egyik befolyásos, Közép-Európával foglalkozó alkalmazottja elárulta, a szocialistákban inkább bíznak, azok ..’szeretnek egyetérteni velünk’. Jónéhány magasrangú, idősebb amerikai külügyér a szocialistákra utalva ’volt kommunistákról’ beszél, és megállapítja: ’a bűntudatukra még mindig lehet építeni’.”
MZ/X
2014. március 10. 11:34
"Ehhez azonban hitelesség kellett volna, ami viszont közben elillant." Az már 1919-ben elillant, mikor oly csodásan bemutatkozott....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!