Amikor Konrád György nádpálcával fenyítette Mesterházyt és Gyurcsányt

2014. április 19. 15:21

Persze ettől még van felelőssége a „baloldali” véleményformáló értelmiségnek is.

2014. április 19. 15:21
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Elég furcsának tűnik az az önfelmentés, amibe a baloldali ellenzék politikusainak egy része belekezdett az elmúlt időszakban. Vajon Konrád György mivel fenyítette be Mesterházy Attilát, Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont, hogy rá hallgassanak? Vasbottal? Pénzzel zsarolta, vagy netán arra kötelezte őket, hogy olvassák el a könyveit? 

Most tényleg azt próbálja meg velünk elhitetni valaki, hogy az MSZP tudta, nem ez a jó irány? Vagy azt, hogy Gyurcsány végig tudta, hogy nem erre kell menni? A marslakók vagy Konrád György vagy esetleg valamelyik másik értelmiségi kényszerítette rájuk a dolgot? 

Nem tisztünk megvédeni Konrád Györgyöt, egyrészt mert nem szorul rá, másrészt mivel mi is úgy gondoljuk, a tanácsai és meglátásai finoman szólva sem tűnnek pontosnak az elmúlt időszakban. De azért azt a kérdést feltennénk, ha egy politikus tanácsot kap, akkor azt köteles elfogadnia? (...)

Persze ettől még van felelőssége a »baloldali« véleményformáló értelmiségnek is. Hellernek és Konrádnak, Magyar Bálintnak, Kálmán Olgának, Havas Henriknek, Rónai Egonnak, Vicsek Ferencnek, Mészáros Tamásnak drága Bolgár úrnak, és társaiknak, aki nem mérték fel azt, hogy a bizonytalan szavazók és a potenciálisan baloldali szavazók egy nagy részénél, főleg a fiatalabbak között lényegében nincs érdemi támogatottsága, és hiteltelen a kormányváltó összefogás ebben a formában.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. április 22. 00:15
Azt hittem, ezekről a férgekről többet nem kell hallanom.
Karpo
2014. április 21. 12:08
ez a fiú pár éve még nem volt hülye. azt nem értik meg ezek a szerencsétlenek, attól, hogy orbán egy személy, attól még az álbaloldal meg nehezen személyesíthető vörös pókhálója ugyanolyan veszélyes vagy még rosszabb.
catalina9
2014. április 20. 09:35
S0ma 2014. április 19. 15:47 Konrád György itt a "legártatlanabb" a bukásban," Ő maga a bukás!!
briganti
2014. április 20. 09:15
Én meg egy kávét kérek. Cukor nélkül, kis tejjel. Ej be szép is az, amikor a megmondóemberek a saját trágyájukat túrják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!