A Városliget bosszúja

2014. április 09. 16:23

Tanulságos, hogy a minapi országgyűlési választáson a Fidesz minden, a Városligettel határos egyéni választókörzetben vereséget szenvedett.

2014. április 09. 16:23
Pákozdi Imre

Tanulságos, hogy a minapi országgyűlési választáson a Fidesz minden, a Városligettel határos egyéni választókörzetben vereséget szenvedett. A közpark tervezett beépítése, a Liget Budapest nevű rémálom ellen az elmúlt hónapokban közel négyezer tiltakozó aláírás jött össze. Ennek tükrében nyugodtan tekinthetjük a fenti kormányzati szándék elleni újabb tiltakozásnak, hogy a VI-VII. kerületben, a XIII. kerületben és a XIV. kerületben, tehát az 5., a 7. és a 8. választókörzetben a polgárok többsége elutasította azt a pártot, amelynek diktatórikusan erőszakolt szándéka nem csupán a Városliget létét fenyegeti, de az építkezés legalább négy évére szavatoltan megkeserítené a Liget körül lakók életét. Különösen figyelemreméltó a vereség a Városliget gazdájának tekinthető XIV. kerületben, ahol azt a Papcsák Ferenc polgármestert ütötték el az egyéni képviselőségtől, aki önálló indítványként - tehát a parlamenti bizottságokat megkerülve - benyújtotta a városligetitörvényt, tehát a Liget ügyében releváns fővárosi szabályok figyelmen kívül hagyását törvényesítő 2013. évi CCXLII. törvényt.

Pákozdi Imre

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2014. április 10. 13:39
Most kérdezem a szerzőt! Akkor is gyűjtöttek aláírást, amikor a "tó" úgy nézett ki ahogy. Se csónakázás, se jégpálya? Akkor is amikor a vár előtti tó eliszaposodott és nem kotorta ki senki? A Pecsa előtti beton förmedvény (pihenő hely) hogy néz ki? Az nem zavarta az ott lakókat? Nem sorolom tovább, aki ismeri a ligetet tudja, hogy miről beszélek. A XIII. ker. kaszált a legnagyobbat - szokása szerint. ANGYALFÖLD szoci birodalom. És mint írtad ez a legkevésbé határos a ligettel az Állatkerttel, tehát nem érintettek a témában. . Ők a Margitszigetre járnak, futni, amit éppen felújít a Főváros, és nem nyúlt hozzá hosszú évekig a kerület. A VI. - _VII. 442 szavazattal veszített, tehát ez sem a Városliget bosszúja. A XIV. 1875 szavazattal kapott ki. Nem ezen a részen folyna az építkezés.
Sulammit
2014. április 10. 10:20
Mielőtt tovább érvelnénk a liget mellett vagy ellene, nézzük meg, hogy mi volt a kiindulópont. A bosszú! De akkor kérdem én miért 22 szavazat a különbség a XVIII. ker-ben? Simon Gábor után Kunhalmit indították két csaló és lehet, hogy az mszp győz!
kjkj945
2014. április 10. 08:13
""1957: A magyar művészet gyűjtésére és bemutatására új múzeum jött létre, Magyar Nemzeti Galéria elnevezéssel. Gyűjteményének alapját a Szépművészeti Múzeum Új Magyar Képtára, modern szobor- és éremgyűjteményének, valamint grafikai gyűjteményének magyar anyaga képezte. Ebben az időben a gyűjtemény mintegy 6000 festményt, 2100 szobrot, 3100 érmet, 11000 rajzot és 5000 nyomatot foglalt magában. A Magyar Nemzeti Galéria 1957. október 5-én nyílt meg a volt Kúria épületében a Kossuth téren (jelenleg a Néprajzi Múzeum épülete). 1959: Kormányhatározattal a múzeum új otthonául a Budavári Palotát jelölték ki. 1975: A Magyar Nemzeti Galéria átköltözött a Budavári Palota e célra átalakított B-C-D épületébe. Októberben, ideiglenes formában megnyitotta kiállításait. Gyűjteménye bővült a Szépművészeti Múzeum Régi Magyar Osztályának anyagával, így lehetővé vált a magyarországi művészet teljes történetének bemutatása a 11. századtól napjainkig.""
Sulammit
2014. április 10. 01:33
Ha jártál a ligetben akár egyszer is mondd meg nekem, hogy azon az egy kis dombfélén kívül, hol tudsz leülni a fűbe? SEHOL, mert nincs zöld fű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!