D’Artagnan az MSZP-ben

2014. április 25. 18:33

Sokan vannak olyanok a nagy öregek között, akik nyugodtan maradhattak volna a választásokig. Kár volt elküldeni őket, hiszen legalább értettek a politizáláshoz.

2014. április 25. 18:33
Vámos György
Magyar Hírlap

„Sokan vannak olyanok a nagy öregek között, akik nyugodtan maradhattak volna a választásokig. Kár volt elküldeni őket, hiszen legalább értettek a politizáláshoz, ismerték a politikai közélet minden csínját-bínját, még akkor is, ha nem is mindig mindenki ízlése szerint cselekedtek. A Köztársaság téri pártház eladása után végleg szakítani akartak az MSZP-s múlttal, és belehajszolták magukat abba, hogy ők már szociáldemokraták. Megmagyarázhatatlan a 2010-es megsemmisítő vereség után ez az újabb, és még előttünk van két újabb választás, az európai parlamenti és az önkormányzati. Az áprilisi bukásért is felesleges volt a nagy csinnadratta. Kár volt, immár másodszor, a haza megmentőjének szerepében feltüntetni Bajnai Gordont, és Mesterházynak már ott, a műszaki egyetem előtti színpadon annyit kellett volna csak mondania: Hölgyeim és uraim, féltékeny vagyok az »összefogásra«, köszönöm, hogy idefáradtak, de én most itt lemondok, és átadom a terepet a hozzáértőknek. De esze ágában sem volt lemondani, hiszen elhitte magának, hogy az MSZP akár még egyedül is nyerhet. Közben mégis sokan reménykedtek a sikerben, pedig a Milla-féle tömeg egyre jobban zsugorodott, majd elkezdtek alkudozni, és megkezdődött a »húzd meg-ereszd meg«: Gyurcsánnyal vagy nélküle? Ki emlékszik már Déri Balázsra meg a bajai történetre?

A végeredmény számít: a »kormányváltók« bukfence. A minap végig­autóztam a Jókai utcai székház előtt, ahol egymás mellett sorakoztak a drága autók, Audik, VW Passatok. Miből és minek? Miért érdemel egyáltalán ezután a szerencsétlen kimenetelű, bukott választás után a párt vezetője akár csak egy rollert is? Sokkal jobban járt volna az MSZP, ha a választás éjszakáján lemondatja Mesterházyt, és, mondjuk, Kunhalmi Ágnest megválasztja a megüresedett posztra. Mára ott tartanak, hogy egy Horváth Csabáról is képesek lennének lemondani, ami azért mégiscsak furcsa. A következő parlament MSZP-s listáját nézve, megállapítható, hogy sokan eltűntek. Hová lett például a pogácsaevő Szűcs Erika? Tud róla valaki valamit? Eltűnt Ron Werber is, aki szakmájában nemzetközileg elismert profinak számít. Nem valószínű, hogy megfutamodott, vagy megijedt saját árnyékától, és ezért távozott az országból.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2014. április 26. 20:23
Egy ilyen jobbikos vén fasz díszzsidó akarja kioktatni a szocikat? Nevetséges!
Apáczai
2014. április 26. 17:26
"Eltűnt Ron Werber is, aki szakmájában nemzetközileg elismert profinak számít. " Egy kicsit én is megsajnáltam ezt az egyébként meglehetősen undorító alakot. Kellett neki olyanokkal lepaktálni, akik semmiben sem hasonlítanak ahhoz a nyugati típusú "baloldalhoz", annál inkább a kirekesztő, csak rombolni és mocskolódni képes náci diktátorokhoz. Ennél még egy Werber-féle is többet érdemel. :)))))))
marós
2014. április 26. 07:08
A nagy öregek jelzőben a nagy helyett a bunkó, a korrupt, a hazug pontosabb lett volna.
balbako_
2014. április 26. 06:49
Az ember szépen hátradől és nézi hogyan tépik egymást az országrontók. Kovács apó is bejelentkezett, hogy ő vezethetné a pártot, és a fiatalak is nagyon köpik a markukat. Hát csak marcangoljátok, tépjétek a pártot, a rohadás megállíthatatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!