Ennyi: 25

2014. május 08. 11:27

Miért gondoltuk, hogy abban az újságban elfér majd egymás mellett Eörsi és Csurka, Esterházy és Csoóri, Bayer Zsolt és Szénási Sanyi?

2014. május 08. 11:27
Mester Ákos
168 Óra

Miért jut eszünkbe erről, hogy a 168 Óra című rádiómagazin minden emlékezetes évfordulóján Kovács Kati számát forgattuk le a műsor végén: »Most kéne abbahagyni, elfutni, elrohanni...«?

Csak tréfa volt. Akkor. Most meg a fele se az.

Habár...

Habár miért kellene összecsuklani? Miért ne lehetne bizakodni? Miért ne hinnénk – ha tetszik, komolyan, ha tetszik, naivan –, hogy akár igazuk is lehet azoknak, akik szerint a választási megrázkódtatás után, ha csillapodni kezd a láz, új arcok, új eszmék, netán új pártok tűnnek majd fel a magyar politikai közéletben?

Miért ne hinnénk, hogy egyszer csak – meglehet, évek múlva – lassan elkezdődhet egy polgári demokratikus átalakulás?

Miért tagadnánk, hogy szeretnénk annak is hírhozója lenni? Részese és krónikása egy kiegyensúlyozottabb, toleránsabb, jókedvű átmenetnek.

Miért ne venné most kölcsön egy kritikus ellenzéki újság a kormányfő kevély, egyetlen szóból álló programját: »folytatjuk«?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2014. október 30. 09:39
Bidermann: "felekezeti lap"-ez nagyon jó és bomba találat!
MOPO3OB
2014. május 24. 22:16
Mitől mentette meg egy református lelkész?
pkarcsi
2014. május 24. 19:28
168 óra a legnagyobb haza és magyar ellenes komcsi zsidó bérfirkászok lerakata.Mester Ákos,őskövületi visszamaradt szdsz-es aljadékokat ajnározza,kunbélás felfogású vörösszemét,hogy ütné már el a nagy vörösbunkó.Szólni kéne neki,faszám már nem a tanácsköztársaságban élsz.
balbako_
2014. május 24. 17:20
"egy kiegyensúlyozottabb, toleránsabb, jókedvű átmenetnek" Nagy lépést tennének e cél felé, ha elmennének nyugdíjba feloszlatnák az amúgy is vegetáló céget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!