A sámán meztelen

2014. május 29. 12:02

Ki merné azt mondani egy sámándob alakú pavilonra, hogy az, ami: undorító giccs? Ez a nemzeti romantika végállomása.

2014. május 29. 12:02
Tóta W. Árpád
hvg.hu

„Óvatos megdöbbenés szivárog jobbról is, miután bemutatták a milánói expóra tervezett magyar pavilon terveit. »Mi ez a szar?«, kérdezik suttogva, meglepődve, nem ezt várnák a nemzeti együttműködés rendszerétől, ettől a sok kiváló és nagy formátumú embertől, akikért mind egy személyben felel a legkiválóbb és legnagyobb.

Segítek, uraim, megmondom, mi ez a szar. Ez az anyag tart titeket össze.

Hogyan keletkezik egy ilyen világraszólóan varázslatos ganédomb? Először is kell egy tehetségtelen, kontraszelektált alkotó. Tervezne ő pavilont (vagy vezetne színházat, komponálna rockoperát, rendezne történelmi filmet), de a normális utakon sosem érne el odáig. Jót, eredetit, világszínvonalút ő nem fog csinálni. Viszont ismeri a kottát.

Na és a kotta az, amiért az ilyen szörnyszülöttekért felelős a komplett jobboldal.

A jelölt ugyanis úgy dolgozik, hogy legyen a pályamű minél magyarabb, és akkor arra nem lehet nemet mondani. Pavilont tervezünk? Legyen mondjuk... egy kurva nagy sámándob? Azt kajálni fogják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2014. május 29. 17:15
"ez a szar" Te meg természetesen rárepültél..
OberEnnsinnen
2014. május 29. 16:50
Kérdés, ha szöveg is ment volna a sámándob mellé, s annak pályázatát a Tótawé elnyerte volna, mint anno, pár tízmillióért az EU-t népszerűsítését, akkor mit mondana a sámándobról Tótawé?
kjkj945
2014. május 29. 15:11
Ja csak a cápa demckij vívmánya! meg a s többi!
ceres
2014. május 29. 14:58
Annyira undorító ez az alak, a giccses , ostoba, önállótlan, sivár-trágár erőltetett "modernkedésével".(Egyébként:a "sámándob" felfogható univerzális jelképnek.Az emberiség közös ősi mentális alapjának. Ez a barom nyílván úgy érzi:ő vegytisztán racionális..Ebből is látható , hogy egy ösztönlény).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!