Az egész olyan szürreális

2014. június 09. 11:03

Először is szögezzük le: Kerényi Imre egy marketingzseni. Értelmes országban a kutyát nem érdekelne egy olyan lap, amit egy saját maga vélt magasztosságába belezöldült haveri kör jegyez

2014. június 09. 11:03
Függő Hírügynökség
Függő Hírügynökség

A Magyar Krónika első száma az öntömjénezés, a szerecsenmosdatás és a teljes koncepciótlanság háromszögében született. Szebb napokat látott írók és publicisták, és magukat a magyar kulturális élet reprezentatív arcainak gondoló személyek (akik maximum a hivatalos, állami kultúrpolitikának nevezett valami felelősei, a valódi kultúra meg sajnos olyan, hogy közben magasról tesz a kultúrpolitikára, meg az államra, sőt, éppen annak ellenében fejlődik) modoros írásai sorakoznak benne abszolút értelmezhetetlen szerkesztői elvek alapján beválogatott egyéb cikkek mellett. Ennek a lapnak nincs célközönsége, legalábbis abban az értelemben semmiképp, hogy a szerkesztők közül nyilvánvalóan senkit sem érdekel az, hogy ki fogja ezt elolvasni, és őt vajon mi érdekli. Több oldalnyi Várkert Bazározást és emlékművitát követően (amely esetben vitának nevezni azt, hogy egyedül Orbán Viktor a témában íródott korábbi, tehát már mindenki által ismert levelét tették be, erős eufemizmus) fél oldalas cikk számol be az Angry Birds sikeréről az okostelefonos játékok piacán, ami ugye mostanra annyira számít újdonságnak, mintha ma kiraknánk egy cikket arról, hogy a Fidesz megnyerte a választást. Tovább lapozva több oldalon keresztül női divattanácsok sorakoznak, pedig baromi nehéz elképzelni, hogy akad olyan ember, aki épp a Magyar Krónikából szeretné ellesni az idei nyári trendeket cipőfronton. Fogalmuk sincs, kit akarnak megszólítani, sőt, valószínűleg mindegy is, csak legyen jó vastag a végeredmény, látszódjon, hogy ez a belterjes közeg önmagában is képes megtölteni egy egész magazint (hogy mivel, az tökmindegy). Az eredmény ennek köszönhetően 130 oldalnyi tömény WTF élmény, olyan, amilyet ezer lájkvadász oldal sem lenne képes kiváltani hülye macskás gifekkel és ezerszer reblogolt pofára esésekkel. A fenti videóban ennek megfelelően igyekeztünk emléket állítani a magyar állami mémipar eme fantasztikus termékének.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2014. június 10. 12:05
Hűha, ez nagyon fölkapta a vizet!
Agnieszka
2014. június 10. 01:25
Az, h. Bencsik időtlen idők óta ellenszélben, szélcsendben a Magyar Demokratát fenn tudja tartani, bravúr! Nem semmi a Békemenetekben vitt szerepe sem. Ez az ország vitán felül elégedettebb a Fidesz kormányzással, mint az előzőkkel volt, de nem ártott a megerősítés. Nem gondolom, h. az új lap biztosan szemét lesz, csak azért mert az Élet és Irodalom szellemisége feltehetőleg nem lesz benne fellelhető. Biztosan megveszem az első számot és lehet, hogy előfizetünk, mert a nemzeti sajtót támogatni kell. Kerényi egy kicsit túlmozgásossá vált, de nekem speciel a kicsi pénzért rendelt és vett XX. sz. történelmével kapcsolatos képekből nem egy nagyon tetszett, pl. a II. háborús, de a Gyémánt kép is szép volt. Ez a balos társaság olyan, mint az oroszlánok az amfiteátrumban, mindenre ugranak, leginkább pusztításra képesek, teljesen gátlástalanok.
kurbitalis
2014. június 10. 01:25
"gy olyan lap, amit egy saját maga vélt magasztosságába belezöldült haveri kör jegyez" Úgy, mint: HVG, Magyar Narancs, Beszélő... :-)
anegy_
2014. június 10. 01:25
Függő Hírügynökség! Azt etikus lett volna a nevetek elé írni, hogy kitől-mitől függő. A Magyar Krónikát még nem sikerült lapozgatnom, de a ti "savanyú" véleményetek okán mindenképpen kíváncsi vagyok rá. Sőt, még előfizetője is szeretnék lenni. A nagyon "nívós" videó"-t nem tudom értékelni, 15 mp után pause-t kapott nálam. Erőltetett, kínosan sz@r, belpesti-elit munka, mint a fenti cikk is. Akár rékakinga ostoba megszólalásai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!