Hogyan verik a cigányt?

2014. június 21. 11:58

Lám, a türelmes Skandináviában ráébredtek valamire, s Norvégia olyan törvényt hozott, mely tiltja a koldulást, s gyakorlóit kizsuppolják az országból.

2014. június 21. 11:58
Magyari Lajos
Székely Hírmondó

„Nincs jól ez így, de az sincs rendben, hogy a kontinentális szabad és háborítatlan mozgásszabadság nevében tolvajbandák, bűnözők, kolduscsapatok települhetnek le bárhová széles ez Európában, s ha viselt dolgaikért esetleg elnáspágolják őket, hát van miért óbégatniuk az európai parlamentbelieknek. Ez most Franciaországban esett meg, s egy kicsit a sors iróniájának is tartom, hogy éppen a franciák koptatják a legtöbbet a nyelvüket a nomád hajlamúak védelmében, s intik sűrűn a kiröptető országokat, hogy odahaza babusgassák és neveljék meg polgáraikat.

Valószínűleg tennék is, ha lehetne. Mondják, a romák saját hagyományos törvényeik szerint élnek. Rendben, de akkor oda mehetnének, ahol az ilyen törvények bevettek és érvényesek, senki őslakó érdekeit nem keresztezik, élet- és vagyonbiztonságát nem veszélyeztetik. Sem a századok alatt kimunkált helyi civilizációt. A sokat emlegetett integráció kulcsa nem a szemforgató jogvédelmi papolásokban kereshető, talán a munkára való szoktatásban, amit nemcsak elvárni kellene, hanem kikényszeríteni. S nem csupán a romák esetében!

Lám, a türelmes Skandináviában ráébredtek valamire, s Norvégia olyan törvényt hozott, mely tiltja a koldulást, s gyakorlóit kizsuppolják az országból.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 304 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2014. június 23. 08:44
A norvégok nácik. Ez nem kérdés. Vagy mégis?
Motivince
2014. június 22. 18:54
székelyeknek miota van zászlója 3 éve HM HM HM egyetese engednék be ide
kurbitalis
2014. június 22. 01:12
" talán a munkára való szoktatásban, amit nemcsak elvárni kellene, hanem kikényszeríteni. " Orbánék elkezdtek valamit: nem kényszermunkát, hanem közmunkát, a segély kétszereséért, mellette szakmát tanulhatnak. De kötelező a gyereket iskolába járatni, különben ugrik a közmunka és a családi pótlék. S mit tesz a liberális, anarchista csürhe? Nekimegy a kormánynak, holmi "jogvédők" kavarják a fekáliát, közben uszítják, lázítják a romákat. Na, most ezeket a lázító, mocsok anarchistákat 1. odaköltöztetném a roma nyomortelepek kellős közepébe, hogy szokják a jót, mielőtt a roma telepeket felszámolják, s a lakókat kertes családi házakba költöztetik (lásd Miskolc). 2. Utána uszításért a hűvösre ültetném őket, hogy legyen módjuk gondolkodni a világ sora felől. Trógerek!
kurbitalis
2014. június 22. 01:02
"Norvégia olyan törvényt hozott, mely tiltja a koldulást, s gyakorlóit kizsuppolják az országból." "Alapból"? ;)) Vagy csak a bevándoroltakat? Gazdag ország. Biztos eltartják a saját hajléktalanaikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!