Magyarországon kétféle újságíró létezik: jobboldali és független

2014. június 16. 12:18

Félreértés ne essék, hazánkban jobboldali újságírás sem zajlik. A balliberális oldalt gyűlölő médialakájok olyan büszke szolgák, hogy a függetlenség vádja egyenesen sértené földig görnyedt személyüket.

2014. június 16. 12:18
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

Magyarországon kétféle újságíró létezik: jobboldali és független.

Félreértés ne essék, hazánkban nem működik pártoktól független közéleti nyilvánosság. A jobboldalt gyűlölő médiamunkások - akik ezerszer bizonyították már, hogy se baloldalinak, se liberálisnak nem nevezhetők - csupán sokszoros árulásaik nyomán megroppant identitásuk repedéseit takargatják széles gesztusaik kíséretében demonstrált függetlenségük hamis pózaival, melyekben a lelkük mélyén maguk sem hisznek.

Félreértés ne essék, hazánkban jobboldali újságírás sem zajlik. A balliberális oldalt gyűlölő médialakájok - akiknek a jobboldalisága csak addig tart, míg azt a feladatot nem kapják, hogy a hazai kisvállalkozások kivéreztetésének dicséretével mutassanak be áldozatot vezérüknek az újabb nyugdíjemelés oltárán - olyan büszke szolgák, hogy a függetlenség vádja egyenesen sértené földig görnyedt személyüket.

Nem tudom eldönteni, melyiküktől viszolyogjak kevésbé. Tőlük, akik legalább eljátsszák, hogy függetlenek, bár hitvány színházuk nézőtere lassan kiürül, vagy tőlük, akik valóban azok, akik: gazdájuk kezét nyaló csahos kutyák, s mert saját létük puszta látszat, csakis azt ugatják, azt harapják és azt falják, amire uruk rámutat.

Tudjátok mit? Erről már nem vagyok hajlandó dönteni. Válasszatok ti köztük, ha van hozzá gyomrotok!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2018. február 05. 12:55
Puzsér Robinak illene már felnőnie. A világon sehol nem létezik az általa elképzelt idealisztikus független újságírás. Ahol fizetnek a munkáért ott vannak elvárások is. De mire fel ez az értelmiségi gőg?! Hol láttunk olyat, hogy a futószalag mellett dolgozó munkás egyszer csak gondol egyet és nekiáll megvalósítani önmagát?! Az elvárt műveletsor helyett nekiáll egyedi eszközöket készíteni saját ízlése és kedve szerint. Még aznap rúgnák ki a gyárból rendkívüli felmondással. Szabadidejében, hobbiblogon mindenki valóban szabadon azt ír amit csak akar. Akár újságíró, akár gyári munkás vagy vasutas. Az internetnek köszönhetően milliók számára elérhető lesz az írása. Hol voltak ilyen lehetőségek a stencilgépek korában? Kicsit vissza kellene venni az arcméretből kedves Robi, hogy mások is elférjenek melletted az utcában!
kurbitalis
2014. június 19. 15:40
Ja! :) A "független" a magyarságtól független, anarcholiberális szinonimája. :)
kurbitalis
2014. június 19. 15:40
Puzsér elvtárs önmaga szeretne a független szerepében tetszelegni, de valahogy mindig kilóg az a szőrös, patkós pata. :D
berzsian56
2014. június 18. 16:08
Robi, te pont annyira vagy független, mint a magáról azt hírdető TASZ, meg a Helsinki Bizottság. A mindentől,és mindenkitől független ember olyan , mint Robert Musil tulajdonságok nélküli embere. Ilyen ember nincs , olyan viszont van, több mint kellene, aki gyáva és még önmagát sem képes vállalni. Azt akarja elhitetni, ő a középút. "Nincs középút nézzél szét felszedték az út közepét, Jobbra tarts, vagy ballra hajts de dönts el végre ,mit is akarsz".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!