Orbán Viktor vs. RTL Klub

2014. június 12. 13:03

Az RTL Klub hirtelen belengette a bunkósbotot. A tv csatorna úgy kezdett el viselkedni, mintha valami magát komolyan vevő médium lenne. Az egész jelenség egyszerre ijesztő és megnyugtató.

2014. június 12. 13:03
Véleményvezér
Véleményvezér

„Két nap sem kellett hozzá, hogy az RTL szembesítsen minket és valószínűleg a kormányt is, hogy az országos elérésű médium óriási politikai befolyással bírhat, ha akar.

Négy év után először az RTL Klub feltett néhány nyilvánvaló kérdést, hogy aztán két-hárommillió ember szembesüljön azzal, hogy nincs rájuk épkézláb válasz.

A »szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban« ilyen témákat rendszeresen feszegetnek, cserébe a politikai diskurzus nem annyira primitív, mint nálunk. Ha az RTL akciója még folytatódik pár hónapon át, akkor többé senki nem fogja elhinni, hogy a Fidesz leválthatatlan. És akkor újra lesz esély a valódi politikai versenyre is.

Amilyen megnyugtató mindez, annyira rémisztő is. Hol volt az RTL az elmúlt években? Miért nem hangzottak el ugyanezek a kérdések korábban?

A válasz csak annyi, hogy ameddig hagyják őket pénzt csinálni – pontosabban rettentően sok pénzt csinálni –, addig kiegyeznek ők akárkivel.

Most éppen nem engedik őket, ezért aztán kimutatják a foguk fehérjét. Ez persze azt is jelenti, hogy a csatornán a valódi újságírói munka csak addig tart, amíg vissza nem kapják az egyébként kétségtelenül általuk kitenyésztett aranytojást tojó tyúkot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2014. június 13. 01:50
RTL klub tv-ben csak egy az időjárás műsora nem picsa mutogatásról nem erőszakról nem kártékony műsor.
vigyor
2014. június 12. 20:25
""Ha az RTL akciója még folytatódik pár hónapon át, akkor többé senki nem fogja elhinni, hogy a Fidesz leválthatatlan"" ...aki eddig sem nézte a retek klubot, az ezután sem fogja nézni...
tango47
2014. június 12. 20:21
Már csak Sváby-t kellene a retek klubnak csatasorba állítania és akkor a Fidesznek annyi!
Kárpáti Zoltán
2014. június 12. 20:00
Biztosan nem az fogja megváltani és felemelni ezt a nemzet, aki eddig a mocsokba züllesztette, hogy szívhassa a vérét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!