Rég nem látott hatalmi harc a Fideszben?

2014. június 05. 10:23

Nem kizárt az sem, hogy az Origo főszerkesztője elleni példátlan támadás e hatalmi harc felfokozott hangulatához köthető.

2014. június 05. 10:23
Véleményvezér
Véleményvezér

„De kik is személy szerint a nyertesek és a vesztesek? Az elmúlt években a sajtóban megjelent információk alapján a két vesztes minisztériumot a Fidesz gazdasági háttérországának irányítójához volt szokás kötni, annak meghatározói vezetői korábbi pályafutásuk során sok-sok szállal kötődtek az általa vezetett csoporthoz. Ezzel szemben a Miniszterelnökséget egyértelműen a kormányfőhöz köthető emberek irányítják.


Ha úgy tetszik, a választásokkal óriási megerősítést és friss manőverezési képességet szerzett »politikai« szárny komoly hatalmat vett át az elosztható uniós pénzek felett korábban egyeduralkodónak tűnő »gazdasági« szárnnyal szemben. (...)

Meglehetősen egyértelmű például, hogy a Lázár János (Miniszterelnökség) által korábban meglebegtetett, de végül »egyéni képviselői indítványként« benyújtott médiaadó a »gazdasági« szárnynak fáj, méghozzá valószínűleg nem is kicsit.

Ezt támasztja alá, hogy az egyébként a párt ökleként funkcionáló Magyar Nemzet példa nélküli módon a sajtószabadság elleni támadással vádolja a kormányt.

Ugyanakkor a magát a kormányfő meghosszabbított karjaként pozicionáló Lázár is kapott rendesen az elmúlt időszakban. (...)

Nem kizárt az sem, hogy az Origo főszerkesztője elleni példátlan támadás e hatalmi harc felfokozott hangulatához köthető. Mert azt valószínűleg a minden bizonnyal ijedt csatlósok is tudják, hogy a proxy háborúkban igazából csak ők veszíthetnek. A nagyok előbb-utóbb kialakítják az új rendet és az élet megy tovább.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. június 05. 15:14
A "harcosok" jobb, ha azonnal átigazolnak Gyurcsányhoz, mert a miniszterelnök nélküli Fideszre a kutya sem fog szavazni! Jobb, ha tudják!
koronaszepe
2014. június 05. 15:06
100%, hogy Lázárt belülről fúrják. Meg is érdemli, annyit is ér. A forradalom lassan felfalja gyermekeit...
Pinter68
2014. június 05. 14:27
"Ezt támasztja alá, hogy az egyébként a párt ökleként funkcionáló Magyar Nemzet példa nélküli módon a sajtószabadság elleni támadással vádolja a kormányt." Ugyan már! Csak elhelyeznek náluk még néhány, teljesen felesleges állami céges reklámkampányt (pl. Posta vagy Földgázszállító Zrt.) és simán visszajuttatják nekik azt a pénzt, amit elszedtek reklámadóban. Mindenesetre valóban meglepő volt, hogy az MN egy pillanatig úgy viselkedett, mintha valóban független újság volna. De aztán elmúlt.
qccqccqcc
2014. június 05. 13:42
Igen-igen, a Fidesz összeomlóban, a baloldal feljövőben:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!