A jó Pásztor

2014. július 03. 08:41

Kikezdéséhez ügyesebb szókapcsolatra lesz szükség a „bukottbaloldalnál” meg az „elmúltnyócévnél”. A bírálatok egyelőre nem is a jobboldalról érkeznek.

2014. július 03. 08:41
Doros Judit
NOL

„Pásztor Albert mögé 2009-ben egy emberként sorakozott fel az MSZP és a Fidesz, liberálisok és kereszténydemokraták, szavait helyeselték cigány vajdák és magyar gárdisták. Csak a jogvédők ütköztek meg raja, és hivatalból az államapparátus tagjai, de a nagy többség egyetértett Pásztor Alberttel.

Borsodban, ahol a rend és a biztonság megteremtése legalább olyan áhított cél, mint a munkahelyeké, a volt rendőrkapitány mostani jelölése erős üzenet. Azt sugallja: tessék, ezt akartátok, tálcán hozzuk nektek! Itt van a következetes szigoráról, tisztességéről és korrumpálhatatlanságáról ismert, keménykezű vezető, ő rendet tesz. Elveiben állítólag demokrata, s barátai szerint antirasszista is. Öt évvel ezelőtti mondatait pedig – mondják most támogatói – kiragadták a szövegkörnyezetéből.

Kommunikációs zseninek kell lenni ahhoz a jobboldalon, hogy fogást találjanak rajta, elvégre lehetne akár az ő emberük is. Rendet akar. Rendőr volt, papírforma szerint talán ért is hozzá. S bármit mondanának most ellenfelei, ott visszhangoznának a lázári szavak, a kapitányt védelmező mondatok. Kikezdéséhez ügyesebb szókapcsolatra lesz szükség a »bukottbaloldalnál« meg az »elmúltnyócévnél«.

A bírálatok egyelőre nem is a jobboldalról érkeznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. július 03. 11:29
a NOL már előre mosdatja az MSZP-DK jelöltjét - ez a dolga.
forsteandretredjemann
2014. július 03. 11:08
A pedofilpapírrá vált néphazugság mutatja az utat. Hajrá.
Fletonovics
2014. július 03. 10:25
"A jó Pásztor" koncepció hiteltelensége épp az, hogy ballibes politikai erők kényszeres mesterkedése, a "Böszme vidék-, és utcapolitika" keltette életre!:) Egyértelművé teszi nemcsak a "bukottbaloldal önazonosságának haláltusáját", de az "elmúltnyócév" képmutató, hazug és elhibázott politikájának országos, térségi, vidéki hozadékát is! Tökéletesen szembe megy mindazzal, amit deklarált szándéka szerint "képviselni hivatott"! Addig sakkozott Feri, hogy ezt is elkúrta!:) Úgy tűnik, ehhez lassan már csak az MSZP asszisztál!:)
Locassen
2014. július 03. 10:02
"A bírálatok egyelőre nem is a jobboldalról érkeznek." Ez vélhetően azért van, mert az emberek - ellentétben a doktriner hülyékkel, akik ellenzik a jelölést - nem ideológiai optikán keresztül nézik a dolgokat, hanem a józan paraszti ész szemszögéből. Ha Pásztor nyeri ősszel a választást és hozza azt a figurát, amit az előélete sugall, akkor az egyszeri jobbos azt fogja mondani, hogy "így se rossz".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!