Felelősség

2014. július 03. 16:59

Egyszer szólni kéne már valakinek a baloldal súlyos felelősségéről abban, hogy Magyarország ma úgy néz ki, ahogy, és az az ember tartja a markában, aki, és olyan állapotok uralkodnak benne, amilyenek.

2014. július 03. 16:59
Markó Beáta
Amerikai Népszava

Annak a bizonyos »emútnyócévnek« nem az volt a legnagyobb bűne, hogy rosszul kormányoztak, és nem az volt a legnagyobb bűne, hogy 13. havi nyugdíjat osztogattak, amire nem volt fedezet, és nem az volt a legnagyobb bűne, hogy engedtek egy 300 forintról (kevesebb, mint 1 euróról) szóló kierőszakolt népszavazásnak. Talán még az sem tartozott a legnagyobb bűnük közé, hogy hagyták a Fidesz örökös elnökének – azóta Magyarország örökös miniszterelnökének – a nyolc éven át folytatott kíméletlen, eszközeiben nem válogató aknamunkáját, amelynek eredményeképpen végül rászabadult az országra egy alulról jött, műveletlen, parvenű, vidéki horda, amelyet a hatalmon és a pénzen kívül nem érdekel semmi más.

Nem, a legnagyobb bűn talán az volt – aminek az árát most kell megfizetni –, hogy a balliberális kormányzás nem törődött a saját médiájával, miközben a Fidesz örökös elnöke – barátai anyagi segítségével – sorra indította és nyolc éven át fenntartotta az újabb és újabb, ráfizetéses tévécsatornáit, rádióállomásait, napilapjait és hetilapjait. Az »emútnyócév« kormányzása mintha megfeledkezett volna a baloldali orgánumokról, és miközben az igazságosság jegyében folyamatosan ellátta állami hirdetésekkel a saját ellenfeleit –- a jobboldali lapokat és elektronikus médiát –, még azt sem vette észre, hogyan tolódik át a túlsúly az őket ádáz ellenségnek tartó jobboldalra. S mivel a politikai porondon leghosszabb ideje szereplő embert másfél évtized alatt sem sikerült kiismerniük, abban a tévhitben ringatták magukat, hogy egy esetleges kormányváltás idején a tradíciót folytatni fogják. Természetesen nem folytatták.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonszól
2014. július 04. 08:36
Alulról jövő,műveletlen stb.A felülről jövő,művelt, pedig könnyen beazonosítható:ők voltak Kun Béláék.Ha választani kell ,inkább a vidéki.Egyébként ez az az újság mely annak idején még Faludy Györgyéket is lenácizta.Figyelj te ostoba dög:ha kint vagy,ne gyere ide.
atila68
2014. július 04. 08:20
"alulról jött, műveletlen, parvenű, vidéki horda" Milyen civilizált, Naccsád!
marós
2014. július 04. 07:17
Baloldal a valóságban nincs, hogy ki a fészkes fene pénzeli ezeket a népszagákat, mikor egy-egy förmedvényüket csak itt a mandin olvasunk el néhányan.
Peter8811
2014. július 04. 05:50
Igen BeUS és én szólitottam fel a Magyar Hírlap bojkottjára. Talán nem kéne hazudni BeUS, bármennyire is nehezedre esik genetikailag!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!