Liberális demokrácia és hasonló úri huncutságok

2014. augusztus 04. 19:35

Óriási probléma, hogy nagyon sok fanatikus fejében összeforrt a liberális demokrácia fogalma az „Elmúlt Nyolc Év” MSZP-SZDSZ bohózattal. Ezek téves percepciók.

2014. augusztus 04. 19:35
Mátrai Viktor
Nem az a Viktor

„Óriási probléma, hogy nagyon sok fanatikus fejében összeforrt a liberális demokrácia fogalma az »Elmúlt Nyolc Év« MSZP-SZDSZ bohózattal, különböző Szaniszló féle háttérhatalmas ökörségekkel, a korrupcióval, sok magyar által irigyelt »gazdagokkal«, a devizahitelükkel, a rezsivel.

Ezek téves percepciók.

A liberális demokráciát nem ezekben érzékeljük. A rendszer nem egy liberális hatalmat, melegeket vagy zsidókat szolgál és erősít. Ezt leggyakrabban radikális iszlamisták állítják, akik egyébként lelki sérült, tanácstalan embereket vesznek rá arra, hogy robbantsák fel magukat egy jó kis mennyországba jutás miatt.

A rendszer azért kapta a liberális jelzőt, mert individuumok kollektív döntései adják az alapját annak. Olyan döntések ezek amelyeket szabadon hoznak. Nem egy párté, nem egy érdekcsoporté és nem is egy emberé, hanem individuumok kollektív döntései. 

Nincsen olyan, hogy illiberális demokrácia. Legalábbis olyan nincs amiben a hatalmi szférán kívül eső emberek beleszólhatnak bármibe és Orbán sem olyat akar építeni, mivel nem lehet.

Sikeres volt a Fidesz pár éve tartó vakító PR hadjárata, mert valahogy össze tetszettek keverni a saját életüket, anyagi helyzetüket és szabadságukat a papíron létező állami vagyonnal, a hitelektől való függetlenséggel és hungarikumokhoz hasonló parasztvakításokkal. Abban a hibában vergődnek, hogy elhiszik azt amit látnak Oroszországból, Kínából, Türkmenisztánból, Kazahsztánból és hasonló Orbán Viktor által mostanában nagyon kedvelt nemzetekből. Amit nem látnak, az egy olyan el nem hanyagolható különbség, hogy ott kuss van mindenkinek és az átlagembereknek (mint ön, a testvére, az anyukája, vagy a barátja) annyira nem jó ott. Ami miatt önökkel ezt el lehet hitetni, az az a jelenség, hogy a gazdaságot húzó és az azokat irányító embereknek tényleg nagyon bejött az élet, de gondolom világos, hogy nem mindenki lehet a Gazprom vagy a Roszatom megbecsült dolgozója. A többieknek nem jut abból a sok (ezer milliárd eurókban mérhető) pénzből semmi sem és ezáltal sokkal jobban hasonlít az önök által vizionizált gonosz, globális háttérhatalmak által irányított liberális rendszerre, mint az aminek az elbukását várják. Ott csak a leggazdagabbak élnek jól és szabadon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. augusztus 05. 09:27
Nem csak az mszp-szdsz-szel hanem Cohn-Bendittel, Vivien Redinggel, Nelli Croeszel, Olly Rehnnel, Schultzal, Junckerrel, a luxemburgi hercegség korlátoltjaival.. Barrosoval....az EU liberális szakosztályával..a külföldi sajtó hülyéivel akik megrendelésre írnak cikkeket anélkül, hogy valóban ismernék Magyarországot..Budapest liberális zsidóival akik tele vannak olyan félelmetes gyűlölettel ami ép ésszel nem magyarázható..főleg ha magyarországi anyagi helyzetüket és a közéletben elfoglalt helyüket vesszük reális számításba (meg hogy a háborúnak hetven éve vége)..ez együtt alkot olyan katyvaszt ami nem hiányzott..
imres
2014. augusztus 05. 08:56
"Óriási probléma, hogy nagyon sok fanatikus fejében összeforrt a liberális demokrácia fogalma az »Elmúlt Nyolc Év« MSZP-SZDSZ bohózattal,..." Viktor, Viktor... ejej. Gondolhatnánk, hogy igazad van. De nincs. Ugyanazok a bohócok a színpadon. A balliberális oldalon. Akkor most mitől is más a műsor? :)
Tündér_Lala
2014. augusztus 05. 08:51
Tudjuk, tudjuk :Az ÁVH is csak hiba volt. Inkább nem kísérleteznénk !
Mich
2014. augusztus 05. 00:53
EZ a Viktor egy idióta, aki állítgat össze-vissza a legkisebb bizonyíték, vagy akár érvelés nélkül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!