Bungee jumping kötél nélkül

2014. augusztus 23. 11:13

Magyarországon az országos print lapok zuhanása megállíthatatlan, de ennek nemcsak az internethasználat terjedése, hanem maguk a lapok is okozói. Tud valaki egyetlen újságírót mondani, aki miatt akárcsak hétről-hétre érdemes belenézni egy lapba?

2014. augusztus 23. 11:13
Sideburns
Spiler.info

Összegezve: tragikus eladási számok, a print lapok végét előrevetítő adatok. Ettől viszont még nem kell holnap becsukni a boltokat. A helyzet ugyanis nem ilyen egyszerű, hiszen valójában a legnagyobb hírportálok olvasói is fogyasztják, ha nem is veszik pl. a Népszabót meg a Nemzetet, hiszen a nagy netes oldalak minden reggel ezek sztorijaiból szemezgetve indítják a napot, csakúgy mint a tévék meg a rádiók. Modoros Glamour-olvasó kommunikációs asszisztensek ezt úgy mondanák: trendszetter hatásuk van. Azaz, ideálisak politikusok és üzletemberek számára a közvélemény befolyásolására, megdolgozására vagy akárcsak sima hétköznapi üzengetésre. Szintúgy, a Figyelő és a Heti Válasz, esetleg néha a Magyar Narancs képes szinte minden héten bedobni valamilyen sztorit a köztudatba.

Ezekre a lapokra tehát ezért lehet távlatilag, esetleg veszteséges működés ellenére is szüksége tulajdonosaiknak. Ettől viszont még érdemes lenne az illetékes szerkesztő elvtársaknak végiggondolni, hogy a gazdasági válság lassú elmúltával miért folytatódik változatlanul a nyomtatott lapok válsága. Úgy is feltehető a kérdés: van-e annyi tartalom a lapokban, amiért érdemes több száz forintot kiadni?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csoritata
2014. szeptember 13. 21:25
Körmendy Zsuzsanna,Lovas István,Seszták Ágnes,Bayer Zsolt...és még sorolhatnám.
kulalak
2014. augusztus 26. 20:17
"még nem kell holnap becsukni a boltokat" Nem 28-án döntenek a HVG-ről?
tevevanegypupu
2014. augusztus 24. 09:59
Ja igen..az ÉS-nél is van..nem az újságírók a rosszak hanem az ember aki bennük van. Újságot olvasni kell és remélem nem megy tönkre a nyomtatott sajtó, akármilyen hülyék is.
tevevanegypupu
2014. augusztus 24. 09:56
Végh-Alpár, Lovas..de akad a Népszabadságnál is.. A többit nem olvasom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!