Orbán megvonná magától az EU-s pénzeket

2014. szeptember 19. 14:23

Ki az, aki felvállalná, hogy egy vezető miatt inkább az egész ország essen el az EU-s forrásoktól? Mondjuk Orbán Viktor ilyen ember.

2014. szeptember 19. 14:23
Dercsényi Dávid
Magyar Narancs

Persze ki az, aki a saját országa ellen kér ilyen szankciókat? Ki az, aki felvállalná, hogy egy vezető miatt inkább az egész ország essen el az EU-s forrásoktól? Mondjuk Orbán Viktor ilyen ember – 2006-ban »Orbán úgy vélekedett, hogy a kommunizmus a „saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat«, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált. Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a „hazug és csaló” kormányoknak«. Vegyük csak sorra: Magyarországon intézményesedett a korrupció, az erkölcsi relativizmus a torát üli (közteherviselés: RTL Klub-reklámadó, Andy Vajna-adómentesség), a felelősséget nem ismerő politikusok egyre magasabbra törnek (Matolcsy még költheti is a pénzt), s a politikai hazugságok jelentik az egyetlen koherens szemantikai hálót 2010 és 2014 között.

Orbán tehát már az Orbán-mércével mérve is megérett egy jó kis uniós megvonásra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. szeptember 20. 11:00
Már megint kiagyaltatok magatoknak valami marhaságot? Csócsáljátok szépen, addig is el vagytok. Csak csendben csináljátok, csávókák, mert a felnőttek nem szeretik a neveletlen gyerekek böffenéseit és egyéb illetlenkedéseit hallgatni.
Karakter
2014. szeptember 20. 09:21
Kedves Dercsényi! Magának nem volt gyerekszobája?
hátakkor
2014. szeptember 20. 09:09
Egy rövid tőmondatban 3 hazugság.remek!
bumburi
2014. szeptember 19. 19:49
Kenjék a hajukra a segélyeiket :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!