Hajrá, hepatitis!

2014. szeptember 23. 21:07

A nemzetközi sajtóból tudjuk, hogy Romániában is, Görögországban is drámai mértékben nőtt a fertőzöttek száma az ártalomcsökkentő programok leépítése után.

2014. szeptember 23. 21:07
Révész Sándor
NOL

„A fideszes képviselők uralta Országgyűlés az ellenzékkel való egyeztetés mellőzésével megválasztotta egy évvel ezelőtt ombudsmannak Székely Lászlót, akit az első és a második Orbán-kormány is miniszteri, illetve kormánybiztosként foglalkoztatott. Ő egy tavaly novemberi beadvány nyomán súlyos következményekkel járó késlekedéssel, szeptember 17-én adta ki az állásfoglalását, miszerint „Józsefvárosi Önkormányzatának a Kék Pont Alapítvánnyal szemben megtett intézkedései, a tűcsereprogram megszűnése kiemelt szociális és egészségügyi kockázatainak nem megfelelő szakmai érvek alapján történőmérlegelése, együttesen teremtették meg” az egészséghez való alkotmányos jog sérelmét. Senki nem számíthatott másra, hiszen ez felel meg minden hatályos dokumentumnak, s egy több mint két évtizedes szakmai konszenzusnak. A beadvány szerzője tavasszal kétségbeesetten érdeklődött a hivatalnál, mikor készül el a jelentés, mert helyzet van, a tűcsereprogram végveszélybe került. Hiába érdeklődött, a jelentés kiadását elhúzták a Kék Pont kivégzéséig.

Az Orbán-kormány drogstratégiájának háttéranyagából tudjuk, hogy egyes fővárosi zárt közösségekben az intravénás droghasználók 60–70 százaléka hepatitis C-vel fertőzött. Az Országos Epidemiológiai Központtól tudjuk, hogy a HIV vírus hordozóinak száma öt év alatt megduplázódott. A nemzetközi sajtóból tudjuk, hogy Romániában is, Görögországban is drámai mértékben nőtt a fertőzöttek száma az ártalomcsökkentő programok leépítése után. És Kocsis Mátétól tudjuk, hogy a droglobbi befészkelte magát az ombudsmani hivatalba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2014. szeptember 24. 08:34
A tűcserénél hatásosabb lenne a drog dílereket keményen, nagyon keményen sújtó büntetés, a drogosokat meg elvonó táborba kellene küldeni.
balbako_
2014. szeptember 24. 06:49
Amikor belőtték magukat szanaszét dobálják a tűket. Ez lenne a jövő? Ahelyett, hogy kényszergyógykezelés mellett kardoskodnának ilyen faszságokon tökölnek.
Zsolt75
2014. szeptember 23. 23:50
Tűcsere...Cseréljék egymás közt.
states
2014. szeptember 23. 23:33
Mire nem képes ez a roncsderbi és médiája!? Néhány voksért természetesen bármire. Mert mára odajutottak, hogy még a Józsefvárosban sincs esélyük, pláne nem Kocsis Máté ellen, aki csodát tett 4 év alatt ebben a leghátrányosabb helyzetű kerületben. És ezt aztán végképp nem tudják megbocsátani neki. Megint kiszorultak egy körzetből, amit nem lehet szétlopni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!