Hetvenkedők

2014. szeptember 25. 13:09

Majd hatezren vesztek oda a náci halálgyárakban Győrből és környékéről.

2014. szeptember 25. 13:09
Werner Krisztina
Kisalföld

A bökkenő ott van, hogy az amerikai nagykövetségnek kellett felkerekedni ahhoz, hogy megtegye, amit Győr városa elmulasztott. Szeptember derekán, jóval túl a holokauszt-emlékév felén még nem jutott egy városi fej eszébe sem, hogy miközben a jövő épül, megálljuk egy pillanatra múltat idézni és visszalapozzuk a városi krónikákat hetven évre.

A holokausztév rendezvényeire két kézzel szórt ki a kormány 1,8 milliárd forintot, amire az önkormányzat nem pályázott. A hibáért a strigula akkor is jár, ha csupán feledékenyek voltak a hivatalnokok és nem szándékosak. A város érintettsége történelmi tény, nem aludta Csipkerózsika-álmát a második világháborúban: majd hatezren vesztek oda a náci halálgyárakban Győrből és környékéről.

Vannak pillanatok, mikor nem elég, hogy emlékeznek az érintettek és a jó szándékú civilek. Vannak pillanatok, mikor városi kiállást vár a közvélemény és három virágcsokor is juthatna a még közöttünk élőknek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. szeptember 26. 06:55
A vietnamiak hogy örültek volna egy ilyen 6000-es veszteségnek, de 5.000.000 vietnami terrorista esett el. Az amerikaiak által vívott szabadság harcban ráadásul nem akarták elfogadni a Norvég alap pénzét!
1120
2014. szeptember 26. 00:53
Nagyon helyes, hogy legalább Győr nem pályázott semmiféle ilyen jellegű pénzre! Lassan minden hétre jut egy holokauszt rendezvény... Mintha ebben a hazában a zsidóságon kívül más nem is szenvedett volna! A dolog immár teljesen kontraproduktívvá lett - ideje lenne végre észrevenni! A KEVESEBB SOKKAL TÖBB LENNE! Hát mi lesz itt 2044-ben...? Netán állampolgári kötelesség lesz kívülről megtanulni a kádist?!
Senye Péter
2014. szeptember 25. 21:06
"...az amerikai nagykövetségnek kellett felkerekedni" - a magyar nagykövetség meg látogassa meg a 'halott indián a jó indián' emlékhelyet, ha van olyan.
pajszer
2014. szeptember 25. 20:41
Ki a faszt érdekel a szájbakúrt, agyonsikált, elbaszott holokamutok ? Minden zsidó megbaszhatja a kurva édesanyját. És örüljön, mert elég megmaradt ahhoz, hogy odafingjon az emberek orra alá-.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!