Bedöglött a szómágia

2014. október 31. 09:30

Pedig négy évig olyan jól működött. A magánnyugdíjak elrablását el lehetett nevezni a nyugdíjak megvédésének, és a nép bevette. A „tandíj” szót föl lehetett váltani „önköltséges képzéssel”, és a nép elhitte, hogy nincs tandíj.

2014. október 31. 09:30
Andor Mihály
Galamus

A legújabb szómágia azonban csődöt mondott. Az internetadó elleni hatalmas tüntetés láttán az az ötletük támadt, hogy eltüntetik az „internetadó” szót, és előrántanak helyette valami mást: nem történt semmi különös, csak a távközlési adót terjesztették ki egy kicsit. Azt hitték, hogy szavaiknak még mindig akkora ereje van, hogy az emberek inkább nekik fognak hinni, mint a szemüknek. Azt hitték, ha az „internetadó” szót eltüntetik a magyar nyelvből, és belökik helyette a kicsit hosszabb, de azért még jól kommunikálható »távközlési adó kiterjesztését«, akkor a nép elbizonytalanodik, és nem tudja, mi ellen tüntessen. De ezt már senki nem vette be, a magyar nyelv újabb átértelmezési kísérletét harsány kacaj fogadta. Ebben valószínűleg annak is szerepe lehetett, hogy nem volt idő sem arra, hogy a főnök hirtelen ötletét kellőképpen előkészítsék, sem arra, hogy a papagájkommandót betanítsák. Ezért aztán megroppant a Fidesz kommunikációs gépezete, és mindenki összevissza beszélt. Miközben a nemzetgazdasági miniszter már a „távközlési adó kiterjesztését” tolta a képünkbe, addig a rezsihős Németh Szilárd az ATV-ben még mindig az internetadót védte kivont karddal.

De már mindegy is, megtört a varázs. A mágusnak ettől kezdve nem lesz akkora hatalma rajtunk, és egyre több lesz a Mario.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2014. október 31. 13:43
Sebek nyalogatása az elefántcsonttoronyban...
öszödibeszéd
2014. október 31. 13:18
ugyan, fél év múlva már csak a riportereket ütlegelő, elborult agyú, köztörvényes baloldali csűrhére fogunk emlékezni, meg hogy na bumm, egy újabb sikertelen kísérlet az európai és ámerikai KOMINTERN részéről Orbán elmozdítására.
indiáner
2014. október 31. 12:41
A "nyugdíjmegtakarítások" az államadósság, tehát mindenki terhére való hitelfelvételek voltak, az ország népességéhez képest egy kisebb rész saját számlájára. A magánnyugdíj tagok nem képviselik az ország egészét, így a hitelek visszafizetéséért is csak létszámarányosan felelnek, ehhez képest az eltérített államadósság teljes mértékben az övék. A "pénzügyi közvetítők", nyugdíjpénztárak ebben orgazdaként működtek közre (5% díj a befizetésre, 1-2% a vagyonra). Mostanában, hogy annyira lementek a magyar állampapír hozamok, hogy nem lehet kigazdálkodniuk az adminisztratív és az alapkezelői díjakat, külföldről szeretnének nagyobb hozamot az éppen ügyeletes zsenik. Őszintén sok sikert kívánok hozzá! Az is minket magyarokat erősít.
Google
2014. október 31. 12:09
Mind megírták a jó kis cikkeiket, ki fog most így nekik fizetni? Gondolom tele a padlás az Orbán, a diktátor refrénű opuszokkal, hova passzolják ezt mind el? Még Redingnek is sok lesz egy idő után, gondolom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!