Rasszizmus, tiltás és kettős mérce

2014. október 01. 13:23

Hiszek a párbeszédben és fontosnak tartom, hogy azok a vélemények és ideológiák is kifejeződésre juthassanak, és ugyanakkora szabadságot élvezzenek, melyekkel egyáltalán nem tudok egyetérteni.

2014. október 01. 13:23
Mihalovits Ervin
Publius

Súlyos kérdések merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy a kormány hogyan gondolkodik saját szerepéről, a törvényekről, az erőszakszervezetek működtetéséről. Törvénysértő a konferencia? Akkor majd a rendőrség megteszi a szükséges lépéseket. Nem egy politikus, egy miniszter szólítja fel a rendőrfőkapitányt, hogy a saját szubjektív értékítélete alapján tiltandó eseménnyel szemben használjon fel »minden törvényes eszközt«.

Nyilván ez a hozzáállás nem jelent újdonságot. Ugyanakkor egy fontos tényre erőteljesen rávilágít az, hogy betilthattak egy ilyen konferenciát: a nyugat-európai országok kettős mércéjére. Volt már, hogy a rendőrség kekeckedett és csak bírósági ítélet hatására engedélyezte a melegfelvonulást. De olyan, hogy a miniszterelnök betiltatott volna egy neki nem tetsző, értékeivel szembenálló, »baloldali« eseményt, nem. Nem véletlenül. Egy ilyennel a szokásosnál is nagyobb haragot venne a nyakába az európai uniós országok részéről. Van más terület, amire tartalékolni kell az energiát.

Itt viszont megtette. Tudta, hogy nem hogy támadásokra nem kell számítania majd, de még jó pontot is szerezhet, sőt, mondhatja, hogy ilyen szélsőséges konferenciát a magyar kormány nem engedélyez. És igaza van, ebben látszik meg mind a magyar, mind az európai uniós kettős mérce.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2014. október 01. 15:17
Emlékezetem szerint a goj motorosok adj még több gázt (vagy valami hasonló)címmel rendezendő vonulását egyszer, korábban már betiltották,és milyen szépen lecsengett az is a libsiknél!
pajszer
2014. október 01. 14:18
Orbán, Gyurcsány, meg a többi rohadék is egyformán aljas, jellemtelen gecik. Nincs egyetlen bátor, igaz politikus ebben a patkányrágta Országban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!