Hatalmas és boldog

2014. október 09. 07:51

Vasárnap bedobjuk a cédulákat, és kész-passz, Budapest egy kiüresedett név lesz, semmi több.

2014. október 09. 07:51
N. Kósa Judit
NOL

„A kormánypárt egyszerűen olyan helyzetet akart teremteni, amelyben akkor is ő a főváros ura, ha valaki véletlenül legyőzné Tarlóst. Az ellenzék pártjai pedig szimplán le akarták játszani végre a saját meccsüket, és amikor az embernek ilyen fontos dolga van, nem ér rá olyan bonyolult üzenetek közvetítésére, hogy hohó, drága választóim, úgy mind mellesleg tetszik tudni, hogy a három városból egyesült »fő« október 13-án huszonhárom részre fog szétesni? (...)

Rég eljött hát az ideje Budapest reformjának: az azonos érdekű és jellegű belső kerületek egyesítésének, párhuzamosan a külsők függésének lazításával, az agglomerációval való összefésülésével. Kétharmaddal egy ilyen reformot gyerekjáték lett volna végrehajtani. Hogy ehelyett a pártok káderóvodájaként és kifizetőhelyeként igen hasznos kerületek megerősítése történt, olyannyira, hogy még a Fővárosi Közgyűlés is a helyi polgármesterekből fog állni, egyszerű cinizmus.

A város jövője borítékolható: a kukák színétől a metróépítésig minden ügyben kisszerű politikai alkukkal döntenek majd, esélytelenné téve minden távlatos, felelős tervezést. Hatalmas, létében virágzó és boldog – sorolta Szemere Bertalan. Mindennél beszédesebb, hogy kampányígérgetés ide vagy oda, még csak hasonló jelzőket sem lehetett hallani a főváros jövőjét illetően emberemlékezet óta.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bakafa
2014. október 09. 17:27
N. Kósa Judit már elkezdte mosdatni a szerecsent. Nagy zakó lesz, az biztos, de nem a fentiek miatt. Csak meg kell nézni, hogy hány világoskék busz van az utcán, azok mind Tarlós alatt álltak üzembe. És ez csak egy példa. Miről beszélünk?
kjkj945
2014. október 09. 16:58
Budapest, Budapest, te csodás! Te vagy nékem a szívdobogás. Sehol nincs a világon olyan szép város, És ilyen rügyfakadás! Budapest minekünk a világ. A Dunát mennyi híd öleli át! Fenn az égen a hold, és a sok teli bolt. Csodaszép ragyogás! Budapest, Budapest, te csodás! De az üresfejű nkj picike és boldogtalan!
atila68
2014. október 09. 11:50
Judit néni esete Gizikével, meg a Gőzekével.
narmer
2014. október 09. 11:46
Remélem Kósa menekülsz ebből a kiüresedett névből. Könyörgöm, azért mert a Népszabadságnál alakítod a nép hangját,ekkorákat nem kéne hazudoznod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!