„Diktatúra van”

2014. október 01. 16:07

A farkasordító kisgyerek megfontoltságát idézi az a vehemencia, amellyel újra és újra elhangzik ez a szópáros. Diktatúra van. Na és?

2014. október 01. 16:07
Süle András
Corvinus Online

„Az önmagukat demokratikus ellenzékinek nevező pártok egy nagy történetet mesélnek.

    Diktatúra van

- óbégatják. Ez a retorikai fordulat komoly erőt képvisel. Olyan pánikgomb, amelyet felelősségteljes politikusok csak a legsúlyosabb vész esetén nyomnak meg. Az ellenzékieknek naponta sikerül.

- Diktatúra van, diktatúra van - kopnak a szavak. - Diktatúra van, diktatúra van - szépen lassan teljesen elvesztik súlyukat. A farkasordító kisgyerek megfontoltságát idézi az a vehemencia, amellyel újra és újra elhangzik ez a szópáros. Diktatúra van. Na és? Ebből következik bármi is?

Semmi nem következik. Semmi, az égadta egy világon. Az átlag polgár ugyanúgy elmegy színházba vagy focimeccsre, megnézi a RTL-n a Híradót vagy a köztévén, WC-illatosítót vesz vagy épp virágágyást. Nem érzékelhető számára semmi változás. Semmi. Még párszor a nyomatékosítás kedvéért leírom: semmi, semmi, semmi. Semmi.

Hiába szajkózzák a valóságmagyarázatukat, ha az egész lepattan: Mari néni és Gazsi bácsi nem érzi diktatúrát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citizen queen
2014. október 01. 20:58
"Új Bábelt élünk, a fogalmak pokoli zűrzavarát. Gyaláza­tos hazugok megrontották a szavak be­csületét." Karinthy Frigyes Ma is találó sorok. Igaz, a fogalmak, jelzők kiüresítésével, degradálásával tényleg csak annyit fognak elérni ezek az önmagukat demokratáknak tituláló politikai ripacsok, mint a farkast kiáltó fiú a mesében. Mindenki csak röhög rajtuk, minél hangosabban óbégatnak, annál inkább. A gázrezsó alattuk fog kigyulladni egyszer.
vizesnyolcas
2014. október 01. 19:46
Basszus! Csak a másodikat akartam kiikszelni. Az első véletlen volt. Bocsi.
states
2014. október 01. 19:42
A magyar társadalom több, mint fele élt valódi diktatúrában, már csak ezért is kíséri tökéletes kudarc a 4 éve tartó diktatúrázást. Ami ráadásul semmi egyebet nem szolgál, mint az ellenzék politikai megsemmisülésének leplezését. Amit nem a diktatúrának köszönhetik, hanem saját maguknak.
Valodi
2014. október 01. 19:06
"Mari néni és Gazsi bácsi nem érzi diktatúrát." - nono! Ami késik, nem múlik - ezek a fiatalok már tudnak valamit: http://www.origo.hu/itthon/20141001-par-tucatnyian-temettek-angyan-jozsef-godolloi-intezetet.html#comments "A demonstráción 30-40 diák jelent meg, akik közül sokan nem szerették volna, ha látszódik az arcuk. Gyertyát gyújtottak, majd az egyetem biztonsági személyzetének megjelenésekor elfújták és szétszéledtek."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!