Érted haragszom...

2014. november 13. 15:34

Ez az MSZP ezzel az értékrenddel, ezzel a szocializációval, ezekkel a vezetőkkel nem lesz képes megújulni.

2014. november 13. 15:34
Felcsuti Péter
Népszava

„Az MSZP számára tehát hat választás veszteseként csak a teljes szellemi, szervezeti és személyi megújulás adhatna esélyt a választói bizalom visszanyerésére, amivel siettetné az Orbán rezsim bukását és egyszersmind elkerülhetővé tenné a fenti tragikus forgatókönyvek megvalósulását is.

Eddig ez nem történt meg, sőt épp ellenkezőleg az utódpárt jelző ma jobban illik az MSZP-re, mint korábban. Különösen riasztó, hogy a pártban lezajlott a generációváltás; a meghatározó vezetők negyvenes éveikben járnak, felsőfokú végzettségük van, nyelvet is beszélnek (többnyire). Nekem mégis úgy tűnik, Kádár János köpönyegéből bújtak elő: egyéniségük, stílusuk, mondanivalójuk, ugyanolyan unalmas, szürke és fantáziátlan, mint amilyen a megboldogult pártfőtitkáré volt.

Egy nagy különbséggel; Kádár munkaidőben és azon kívül egyaránt puritán és egyszerű volt. Országlása legnagyobb részében ettől volt hiteles a „kádári kisember” számára. Ez a hitelesség tökéletesen hiányzik a mostani MSZP vezetésből, hogy a korszerű társadalmi-politikai mondanivalóról ne is beszéljek.

És végül a címbeli idézet. Az elmúlt négy évben elég sokat foglalkoztam az MSZP helyzetével és ilyen alkalmakkor a szemem előtt mindig József Attila szép sorai lebegtek. Sajnos mostanra már másképp látom. Ez az MSZP ezzel az értékrenddel, ezzel a szocializációval, ezekkel a vezetőkkel nem lesz képes megújulni. Mint egy zombinak, életfunkciói még működnek, körme-haja nő, de mi haszna?

És ami ennél sokkal nagyobb baj: ez a zombi a baloldali ügyét is jó időre zombi létre kárhoztatja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2014. november 14. 11:07
Vicces, hogy lassan visszasírják a Mesterházy-korszakot,amikor némi fiatalító arcfelvarrásnak azért voltak nyomai.
Onurisz
2014. november 14. 10:24
Az MSZP már nem fog megújulni. Beviheti a maradványait egy új politikai formációba. De ha abban Gyurcsány Feri is benne lesz, akkor valóban csak a Jobbik marad a színen.
cutcopy
2014. november 13. 20:50
Az MSZP a megalakulása óta nem tudott megújulni, hacsak az őskövület pufajkás Horn Gyulát, a D-209-est és az ifjú KISZ KB titkárt nem nevezzük annak..)
hátakkor
2014. november 13. 19:04
Értelmes becsületes ember elkerüli az mszp-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!