Ismét „új időknek – új dalai”!

2014. november 24. 20:06

A rendszerváltás utáni nemzedék elsősorban nem a '89 utáni szereplőket ítéli el, hanem magát a kialakult rendszert. Az új nemzedék ezeket a régi figurákat már nem ismeri, s nem is akarja megismerni.

2014. november 24. 20:06
Kemény László
Közép-európai Elemző Központ

„Az utóbbi hetekben nagy változások zajlanak a magyar – s más kelet-európai országok – közéletében. Olyan emberek, társadalmi csoportok jelennek meg a politikai harcok szinterén, amelyekről eddig a »politika-csinálók« azt feltételezték, hogy politikailag »névtelenek«, s nem is igen számoltak velük. Most azonban zajosan »betörtek« a közéletbe, kimentek az utcára, s ellentmondást nem tűrően kiáltották: »mi vagyunk a nép” és »miénk itt a tér«.

Az eddigi közszereplőket ez a »modortalanság” megütközéssel töltötte el. Megszokták, hogy ők rendelkeznek a közélet szereplői és terei felett, s most – lám – valakik-senkik ezt egy lendülettel elorozzák. Az még valahogyan rendben lenne, hogy a regnáló hatalmat akarják »elsöpörni« – hiszen mi is – de, hogy mindenkit, aki úgymond »rendszert-váltott«, az már tűrhetetlen.

Azt gondolom, hogy valami itt »félreértődik«. A »rendszerváltás utáni nemzedék« elsősorban nem a '89 utáni szereplőket ítéli el, hanem magát a kialakult rendszert. Az »új nemzedék« ezeket a régi figurákat már nem ismeri, s nem is akarja megismerni.

Ez a nemzedék már a »tudományos-technikai forradalom« terméke és az új civilizációs körülményeknek adekvát társadalmi rendszert hiányolja. Ilyen (még nem tudják milyen!, de más) »rendszerre« akarna váltani. Az új nemzedék számára a most és a holnap az érdekes. A mai rendszert nem szeretik, s nem foglalkoznak azzal, hogy miként alakult ki ilyenné. Új rendszert akarnak, és azt akarják elsöpörni, aki most az útjukban áll.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. november 25. 07:12
Aztán hazamegy Pesthidegkútra az utolsó busszal, és leül a tejfölös csirkepörkölt vacsorára (mert megvártak vele) az ebédlőben apuval és anyuval akik ezt felépítették (a tejfölöst, meg az ebédlőt), és megbeszélik a félévismétlést az egyetemen, amit apu meg anyu fizet, meg kellene egy i6-os mert annak jobban látszik a fénye a tüntivideókon. Hát söpörjétek be Pesthidegkutat valami szakadékba menjetek el 300 Forintért hajnali kettőtől élőcsirkét rakodni IFA-ra, meg köműves mellé bontott téglát pucolni aztán gyertek vissza tíz év múlva. Mert fogalmatok nincs róla milyen jól éltek.
Laibach
2014. november 24. 20:22
Antall??? Boross mszmp-s, Horn pufajkás, Orbán kisz-es, Megyó kelet-európai James Bond, Gyurcsány mega kiszes, Bajnai dettó... Milyen rendszerváltás????
Laibach
2014. november 24. 20:18
Nem volt rendszerváltás, csak módszer. Mennyi kommunistát ítéltek el jogerősen?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!