Eppur si muove

2014. november 24. 08:50

Tudom, hogy ez egyetlen körzet, és itt tavasszal is a baloldal győzött. De nem ilyen arányban, és jóval egyértelműbb pártszövetségben, országosan ismert és elismert jelölttel.

2014. november 24. 08:50
Lendvai Ildikó
Facebook

Eppur si muove - és mégis mozog a föld. Naná, hogy a FIDESZ szóvivője azt tartotta a legfontosabbnak, hogy bejelentse: "semmi sem változott". A fejedben, kedvesem. Meg a szövegben, amit neked írnak. Valójában bizony megmozdult a föld, előbb a tüntetések utcáin és terein, utána most Újpesten..

Napközben még keseregtem az alacsony részvétel miatt. Persze, jobb volna, ha mindig sokan mennének szavazni. De érdemes felfigyelni: az alacsony rélszvétel eddig mindig a FIDESZ-nek kedvezett, ők könnyebben mozgósították fegyelmezett, olykor őszintén hívő, máskor állásukat, közmunkájukat féltő választóikat. Most nem ez történt. Nem a Kubatov-lista mondott csődöt, hanem a kormány maga.A FIDESZ-szavazók egy része otthon maradt. Ugyanaz a botránysorozat az internetadótól a szemérmetlen gazdagodásokon át a korrupcióig, ami a tüntetőket aktivizálta, a kormánypártiak egy részét passzívvá tette. Van összefüggés, ha nem is közvetlen, az utca hangulata és a szavazófülkék között. Nem gondolom, hogy a pártokat nem kedvelő tüntető fiatalok most tömegesen rohantak beikszelni az MSZP jelöltjét. Azt viszont igen, hogy a lábukat a kampányban lejáró helyi aktivisták és jelölt (köszönet nekik!!) mellett a demonstrálók lépteinek dobogása is kellett ahhoz, hogy a föld megmozduljon.

Tudom, hogy ez egyetlen körzet, és itt tavasszal is a baloldal győzött. De nem ilyen arányban, és jóval egyértelműbb pártszövetségben, országosan ismert és elismert jelölttel. Szörnyű, nem múlik a fájdalom, hogy őt elvesztettük. A földnek kellett megmozdulnia ahhoz, hogy most rosszabb helyzetben nagyobb győzelem szülessen. Jó, egy fecske nem csinál nyarat. De mindig van első fecske, ami a jobb időket jelezve először érkezik. Jön-e második fecske Veszprém felől? Az nehezebb lesz. Sokan csúzliznak majd rá, hiszen matematikailag ezen tényleg a kétharmad áll vagy bukik. Lesz itt békemenet, akár újabb rezsicsökkentés (majd behajtják szappanadóban, miegymásban). de most már ők is érzik: lábuk alatt mozog a föld.. Inkvizíció ide-oda: végül mindig a Galileiknek van igaza..

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akvínói akvavit
2014. november 24. 16:38
Kétszázezer forintért megkúrlak, csak először utald át a pénzt.
kulalak
2014. november 24. 15:07
http://index.hu/belfold/2014/11/24/jogeros_itelet_a_wieszt-ugyben/ A nap legfontosabb híre LI.
ÁrPi
2014. november 24. 13:46
Nem Galilei irányában nosztalgiázik valójában Lendvai Ildikó hanem a száz évvel ezelőtti Galilei-kör iránt. 1908-ban budapesti egyetemi hallgatókból alakult, szélsőbaloldali, szabadgondolkodó zsidók irányította forradalmi irányú hírhedt-híres egyesület. A világháború vége felé több tagját perbefogták. Rákosi Mátyás, Révai József és Korvin Ottó is tagjai voltak (akik tanácsköztársasági népbiztosok is voltak). A Múlt-Kor portálon Csunderlik Péter rövid írását ajánlanám Galilei-kör témáról: http://mult-kor.hu/20131121_titkos_tarsulat_zsoldjan_kitartott_bargyu_eszmezavarosok__105_eve_alakult_a_galilei_kor Jászi Oszkár pl. így írt a galileistákról a Galilei Kör megalakulásának ötödik évfordulóján: „a nemzedék, amely átvezetheti Magyarországot a Balkánból Nyugat-Európába”.
catalina9
2014. november 24. 12:33
Lendvai Elvtársnő olyan, mint egy veterán pompomlány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!