Újpesttől Veszprémig

2014. november 26. 07:40

Voltunk páran, akik úgy gondoltuk, az ellenzék hitelességi deficitjét, kormányzóképességének jelenlegi hiányát nem homályosíthatja el az antiorbánizmus. Veszprém üzenete akár az is lehet: tévedtünk.

2014. november 26. 07:40
Pető Péter
Pető Péter
Népszabadság

„Meglehet, csak a Budapest- és/vagy a Kiss Péter- és/vagy a baloskörzet-faktor miatt bukott nagyot a Fidesz. Az viszont biztos: akármi okozta is az eredményt, az alapvetően változtatta meg a következő hónapok politikai napirendjét. Azzal, hogy a baloldal megtartotta az újpesti mandátumot, lehetővé tette, hogy legközelebb, Veszprémben lebontsák a kétharmadot, hiszen ez már csak egyetlen mandátumon múlik.

Február 22-én rendezik az Európai Bizottságba átülő Navracsics Tibor képviselői helyéért kiírt időközi választást, amely kétharmadellenes népszavazássá lényegülhet. Az előszeretettel lenézett »ikszelők« racionális választói magatartásukkal tűntek ki az utóbbi időben. Amikor Ózdon el akarták zavarni a fideszes polgármestert, a sikerre esélyes jobbikos jelölt mellé álltak. Újpesten újra az MSZP-t támogatták, miközben az önkormányzati választáson simán megvédte címét a helyben egyébként kedvelt narancssárga elöljáró.

Ha az ellenzék, illetve a Budapesten több tízezres tüntetésekben megmutatkozó protesthangulat Veszprémben legyőzi a kétharmadot, akkor – aktuális tudásunk szerint – a választási rendszer nem változik 2018-ig. Ez pedig azt jelenti: a találmány, amely óriási győzelemhez segítette a Fideszt, hatalmas bukást is okozhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2014. november 26. 13:47
Nagyon bonyolult vagy! PP
néhai Ch.Pilot
2014. november 26. 12:07
A ballibek fejében már kialakult az Újpest-Veszprém tengely... Most aszongya a Pető gyerek, hogy: "...a találmány, amely óriási győzelemhez segítette a Fideszt, hatalmas bukást is okozhat.” Aztán ha mégis ők buknának, jön majd a "választási rendszer aljassága" szöveg.
kispufi
2014. november 26. 11:05
ez az, peti, csak hinni kell és a bab is hússá lesz. én egyszer egy helyi utcabajnokságot nyertem meg csapattá szervezett haverjaimmal, és utána óvatos optimizmussal bár, de mégis reálisan hittem, hogy a bajnokok ligája lesz ennek a végállomása. és miért is ne lehetett volna, függetlenül attól, hogy mi lett.
Hátbaszúrt Barát
2014. november 26. 10:57
"kétharmadellenes népszavazássá" milyen népszavazássá, te majom, csak egy város szavaz, nem a nép...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!