Éljen a korrupció!

2014. december 16. 07:18

Mihályi szerint „a mostani korrupciós botrány középpontjában az áfacsalások állnak”. Ez már tényszerűen sem igaz, mert legalább annyit említik a különböző beruházásoknál lenyúlható pénzeket.

2014. december 16. 07:18
Andor Mihály
Galamus

A gondolatmenet több sebből vérzik. Először is a korrupció nem csak a már megtermelt jövedelmek újraelosztása, és nem csak magyar adja magyarnak. Itt vannak például az EU-s pénzek. Persze bizonyos értelemben ez is már megtermelt jövedelem, csak nem Magyarországon termelték meg. Viszont itt költik el. Akkor most mi a viszonya a GDP-hez, növeli vagy nem? Az sem Magyarországon megtermelt pénz, amit egy külföldi beruházó fizet az államnak vagy egy önkormányzatnak, hogy megkapjon egy engedélyt, vagy hogy építési területté minősítsenek át egy természetvédelmi területet.

Ami a korrupciót mint a jövedelmek kiegyenlítésének eszközét illeti, erről a szempontról a Hülye Járások Minisztériuma jut eszembe a Monty Pythonból. Ha tehát egy politikus még nem annyira gazdag, mint az őt megvásárló dohánygyáros, akkor minden rendben van, mert csak jövedelemkiegyenlítés folyik. Baj csak akkor lesz, amikor a mérleg átbillen, és ő lesz a gazdagabb. Mihályi logikáját követve, a pártpénztárba befolyó korrupciós pénznek nem az a lényege, hogy hatalmat vesznek belőle, hanem az, hogy a kampányanyagot előállító gépírónő és a nyomdász is kap belőle. Ha igaz is, hogy a lopott pénzből valamennyit csurgatnak a szolgáknak, azért ezek a pénzek inkább koncentrálódni szeretnek, és inkább a vagyoni szakadékot mélyítik. Miközben egyre többen éheznek, egyesek lakása folyamatosan nő.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karakter
2014. december 16. 11:58
Andor Mihály! Képességed mélyen alul teljesít eme cikkben. Ekkora ökörséget rég olvasott az ember. Csak megjegyzem, ha kiderül, hogy az USA kormányának célirányos, előre megtervezett akciója volt, akkor eláshatod magad!
puszika
2014. december 16. 10:48
Mi van Miska? Már is megdőlt az amerikai vád?? Új témát kell keresni, nem volt hatásos??
balbako_
2014. december 16. 10:35
Azt elérték, hogy rohadtul bekeményített a NAV és az eredmény sorra hullanak a szocialisták. Ami egyébként nem baj. Ami a különböző beruházásokon lenyúlt pénzeket illeti azt a világon sehol nem tudják megcsípni. A vesztes mindig korrupciót kiált, de hacsak tettenérés nincs, vagy nokiás doboz akkor ez úgy, hogy jogerős ítélet legyen belőle szinte lehetetlen.
1120
2014. december 16. 09:45
...és tessék mondani, Misi bácsi: magának is 2 hónapja nyitotta fel "korrupció ügyben" a szemét egy lángosképű jenki? Merthogy korábban egy megveszekedett cikket nem találtam az életművében(?) ezzel kapcsolatban! Na, EZ itt a gond, tecciktunni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!