Bencsik Gábor után szabadon(úszóként)

2014. december 04. 15:35

A Kádár-rendszer emlőin nevelkedett, illetve a némi szlogenváltást követően hozzájuk csapódott, az ő stílusukat átvevő, frissen felnőtt erős fiúk viszik a prímet a régi rend szerint.

2014. december 04. 15:35
Michnai Attila
Michnai Attila blog

A „Békemenetes” Bencsik Gábor minapi szigorú, egyszerűen csak a „fiúk”-nak címzett sorait továbbgondoltuk immár szabadúszó, tehát minden külső befolyástól mentes újságíróként.

Valamit tisztázzunk: nem azért tűrtünk a rendszerváltás óta eltelt években oly sok alatt összeszorított fogakkal annyi mindent „azoktól”, hogy most majd éppen „ezektől”, vagyis akiket a magyar választóközönség kétharmados többséggel küldött az igazi rendszer- és hatalomváltás végrehajtására a Parlamentbe, kapjuk meg a kijózanító pofont, miszerint hiú ábrándokat kergetünk és kergettünk mindig is. Mégpedig abban a tekintetben, hogy rendszerváltás így, vagy úgy, oroszok ki, amcsik be, de a helyzet mégis ugyanaz, a lényeg nem változott. Vagyis továbbra is a Kádár-rendszer emlőin nevelkedett, illetve a némi szlogenváltást követően hozzájuk csapódott, az ő stílusukat átvevő, frissen felnőtt erős fiúk viszik a prímet a régi rend szerint. Az pedig úgy szól, hogy kaparj kurta, neked is jut, csupán annyi mostani korrekcióval, hogy ha te a mi emberünk vagy, akkor vörös báró helyett immár nemzeti burzsoá lesz a neved.

Különben meg tényleg nem baj, sőt, kimondottan örömteli dolog, ha meggazdagodtok; csak éppen az nem mindegy, hogy becsületes eszközökkel, avagy sunyi tolvajok módjára teszitek azt. Úgy tudniillik, ahogy az állítólag földig rombolt hazai sajtószabadság ellenére naponta értesülünk újabb és újabb disznóságaitokról, legyen szó akár belvárosi ingatlanokkal történt gyanús ügyletekről, államtitkár hozzátartozója által simán megnyert tenderről, miniszter kiskorú gyermekének „családi segítség” révén történt százmilliós ingatlan gyarapodásáról, avagy éppen, miként a legfrissebb hír is szól, hamis szakvéleményre alapozott, gyalázatosan amatőr munkáról bizonyságot tevő szobor felállításáról.

És az okot illetően következzék magyarázatul Bencsik Gábortól a szó szerinti idézet:

„Mi, a magyar választók többsége továbbra is hiszünk abban, hogy Magyarország történelmi lehetőség előtt áll: fél évezred kiszolgáltatottság után végre sikeres, békés, öntudatos, erős országgá válhat.”

Bencsiknél tovább is van, amely helyett mi inkább mégis saját, az érintetteket talán végre komoly megfontolásra késztető megfigyelésünket idéznénk. Hogy tudniillik a rendszerváltás Magyarországán választást eddig még egyetlen kormányerő sem nyert. Csupán a kormányváltásoknál mindig az előttük éppen hatalmon levők vesztették azt el hol nagyobb, hol kisebb arányban. Amiből könnyen megérthető logika szerint pedig az következik, hogy a hatalmat kormányképes, tehát győzni tudó ellenzék nélkül is el lehet veszíteni. Körülbelül azzal a módszerrel, amivel Gyurcsány is dolgozott. Vagyis, hogy napról-napra, a lakosság egyre szélesebb körével tette magát gyűlöletessé. Amelynek következményeitől a mostani időkben az Isten óvjon minden magyar állampolgárt!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2014. december 05. 08:49
"...Vagyis, hogy napról-napra, a lakosság egyre szélesebb körével tette magát gyűlöletessé. Amelynek következményeitől a mostani időkben az Isten óvjon minden magyar állampolgárt!" - írja. Nem értem. NEM ÉRTEM! Gy. F-et "GYŰLÖLETESSÉ" a most "éppen" kormánypártinak számító sajtó tette! A Fidesz kampánystratégiája volt, hogy "ha már" elismerte a balfék, hogy hazudott, akkor boruljon rá a tele bili! "..."Mi, a magyar választók többsége továbbra is hiszünk abban, hogy Magyarország történelmi lehetőség előtt áll: fél évezred kiszolgáltatottság után végre sikeres, békés, öntudatos, erős országgá válhat.”..." - idézi még helyeslően. Ezt sem értem. EZT SEM ÉRTEM! Miért ne lett volna az ország sikeres, békés, öntudatos addig, amíg hivatalos rangra nem emelte az előzőekben említett fideszes választási kampány, hogy sikertelenek, békétlenek, és meghunyászkodóak vagyunk? Vagy ÖN tényleg azt hiszi, hogy "igazságos Mátyás király" TÉNYLEG "igazságos" volt? Egy feudális, hűbéres rendszerben!? KÉPTELEN objektíven nézni a dolgokat!? Hogy B. I. azt hiszi, még megértem, de hogy ÖN, aki benne volt a kórusban!? "... az igazi rendszer- és hatalomváltás végrehajtására a Parlamentbe,..." - küldték ezeket a Fitymás farkokat. Ezt végképp nem értem. VÉGKÉPP NEM ÉRTEM! Honnan veszi, hogy nem történt volna meg az igazi rendszer- és hatalomváltás!? Miért az számít váltásnak, ha újak kerülnek a régiek helyébe? EZT hívják politikának. A lényeg, hogy az újak TISZTESSÉGES játékszabályok közepette kerüljenek oda. Aztán csinálnak, amit csinálnak. Amíg le nem szavazzák őket is, megint. DE MOST EZEK az újak TETTEK róla, hogy NE LEHESSEN leszavazni őket! EZ A KÜLÖNBSÉG!! ÉS EBBEN AZ ÉRTELEMBEN, tényleg visszaállították a rendszerváltás ELŐTTI állapotokat. Annyi eltéréssel, hogy az akkori vezetés nem gyűjtött magának, és a hetedíziglen leszármazottainak életére elegendő vagyont a közösség pénzéből...
ceres
2014. december 04. 19:37
"Az erős fiúk viszik a prímet"..MIÉRT? KIK VIGYÉK??-Már az óvodában is úgy van , hogy a gyámoltalanok a sarokba húzódnak,az erőteljesebbek pedig irányítanak..Aztán az iskolában is így van, meg az "életben" is..A magyar konzervatív ("keresztény") mentalitás korábban maga volt az élhetetlenség, a lelkibeteg gyámoltalanság..Az Aprók-Dobrevek életrevalóan gazdagodtak-az Antall-félék pedig -légüres térben- játszották az arisztokratát. És mire jutottak? Mire jutott velük a magyar nép? Koldusbotra. Ez a nyomorúságos jobboldal 1990-94 közt eljátszotta a szokásos játékát: "arisztokratikus" élhetetlenséggel nyírta ki saját magát és a hazáját..Mit szerzezett meg ez az uralkodásra-gazdagodásra képtelen gyászhuszár társaság a nemzeti vagyonból? Mit szerzett meg a Dobrevek elől, a versenyt kiiktató "liberálisok", és idegenek elől? Semmit.Most meg nem bírja idegekkel a küzdelmet.
indiáner
2014. december 04. 18:32
A címben a válasz, hogy miért a sírás. Generációváltás van? A kérdés valószínűleg örökre kérdés marad, mert hálistennek a rendszerváltást elsikkasztó generáció nyugdíjba megy,. Ki mer felvállalni és mikortól egy vagyonosodási vizsgálatot?
ceres
2014. december 04. 17:39
Nahát!! Lázár gyerekének lakása lett Pesten! De szőrnyű! Akkor járt volna a szája ennek a szerencsétlennek amikor Antall idején-egy-két kivételtől eltekintve- kizárólag ultraliberális hazaárulók lettek milliárdosok! Nemzeti burzsoázia?? Miről hadovál ez? Azért szenved leginkább az ország , mert a politikára alkalmatlan MDF-miniszterelnök végigstatisztálta egy komprádor oligarchia kialakulását. Sőt! Hozzájárúlt!Na meg a sajtó! Mint egy kupleráj! Az idegenek által tulajdonolt sajtó uszítja a tömegeket, hogy aztán késöbb kifoszthassa az országot.(Mennyit "Simicskáztak" ezek az idióták, de hol lenne a jobboldal saját televízió nélkűl)!-Elképesztő: Lázár gyerekének pesti lakása van..És GYÁRA?-Ja, az túlnyomórészt a ballibeknek van, köszönet érte az MDF-nek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!