Utcára hangolva

2014. december 20. 14:44

Kissé sandán figyelem az egymásba érő tiltakozásokat, és próbálom kibogozni, hogy ki mit akar. A kép egyre homályosabb, a szálak kuszák, az érdekek kibogozhatatlanok és az erőviszonyok nem mérhetőek.

2014. december 20. 14:44
Werner Krisztina
Kisalföld

Alanti hely kevés lenne felsorolni, hogy utóbbi hónapok tüntetéseinek, demonstrációinak és sztrájkjainak a vezérmotívumait sorra vegyük, ami egyértelműen érezhető, hogy óriási a szakadék a politikai elit és a nép között, nincs párbeszéd. A lázadás lélektanának egyik alaptézise, hogy a még élhetően elviselhető rosszért nem állnak fel az emberek a fotelből. A végső elkeseredés, a reménytelenség duzzasztja utcaivá az indulatokat. Miközben minden napra jut egy kisebb-nagyobb utcai megvillanás, a politika három majmot játszik: nem hall, nem lát, nem beszél. A demokrácia beteljesülését és a szólásszabadság megnyilvánulását kikövetkeztetni a hónapok óta tartó elégedetlenségi hullámból – lehet egy olvasat, de mi van, ha csak a kotta van fordítva a kézben, és amit Örömódának akarnak hallani, az a Sors szimfóniája, ami kopogtat az ajtón. Egy rossz szólam az egész zenekar hangzását falssá teheti. Ilyenkor a karmester dolga, hogy leállítsa a hamis hangokat és újra megadja az alaphangot.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2014. december 21. 09:20
Ezt az idióta tyúkot meghúzhatná már valaki.... Mondjuk, ha ilyeneket firkál, egyre kevesebben lesznek a vállalkozókedvűek.
kérdés
2014. december 20. 21:42
Ha a kotta fordítva lenne, akkor sem lenne az Örömóda sosem a Sors szimfóniának inverze. Ez az a ködösítés, amiről beszéltem. Kaleidoszkóppá változtatják a hétköznapok reális képét... Mivel nem tudnak népszerűség növelésével választást nyerni, ezért helyi balhék szervezésével, akár kiszervezésével is, magukat igyekeznek kormányközelbe tolni. Egyfajta puccs lenne ez is, ha jól megszervezik. Csak nem helyből és utcáról, hanem bentről a Hofból, ha úgy jobban tetszik. A népeket közben egy kottára szuggerálják, hogy nini, egyre kevésbé népszerű a kormány...de a népeket ez a duma nem érdekli. Erről a dumáról különben is, hogyan lehetne bebizonyítani, hogy hamis? Majd a legközelebbi választáson kiderül, mia
justiceforhungary
2014. december 20. 20:44
Ulica Hangolodva
Horpadt Bölény
2014. december 20. 19:00
Kedves Krisztike .Pontos eligazításért jelentkezzen a CIA megyei rezidensénél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!