Miért nem szereti Orbán a megújuló energiát?

2015. január 12. 08:00

Napelemet jellemző módon inkább magánszemélyek és vállalkozások telepítenek, tehát ebből eleve esélytelen leakasztani korrupciós milliárdokat.

2015. január 12. 08:00
Andor Mihály
Galamus

A napelem és a szélerőmű ugyan nem olyan homogén termék, mint a példában szereplő pohár, de nem is annyira heterogén, mint egy atomerőmű. És mivel egyszerűbb, illetve több potenciális vásárlója van, mint az atomerőműveknek (amit jószerivel csak államok vesznek), az utóbbi évtizedben olyan erős lett a gyártók közötti verseny, és annyira lement az áruk, hogy nehéz lenne velük bezsebelni a gázvezetékre vagy atomerőműre becsült több százmilliárdos »korrupciós kockázatot«.

Ráadásul napelemet jellemző módon inkább magánszemélyek és vállalkozások telepítenek, tehát ebből eleve esélytelen leakasztani korrupciós milliárdokat. De még ha egy-egy állami intézmény telepítene is ilyet, hol van az itt legombolható pénz egy atomerőműtől! Szélerőmű-parkok építésére sem kellene állami pénzt költeni, szívesen építenek-építenének magánvállalkozások is. De ha nincs a bizniszben állami pénz, akkor nincs mit ellopni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!