RTL–kormány alku: csak arcvesztés ne legyen

2015. január 29. 12:58

A Bertelsmannak biztos, hogy rossz az alku kiszivárgása. Arról szól, hogy pénzért befolyásolják a híradó hangvételét. Ilyen alkut egy nyugat-európai médiacég nyíltan nem vállalhat fel.

2015. január 29. 12:58
Magyari Péter (DeDi)
444

„Az állítólagos megegyezésről szóló hírek szivárogtatása a magyar kormánynak azért lehet jó, mert mondhatják, hogy megkérték az árát az adócsökkentésnek. Ez utalhat arra, hogy a kormány szivárogtatja az alkuról szóló híreket, hogy előkészítsék az adócsökkentést kommunikációs szempontból.

A Bertelsmannak biztos, hogy rossz az alku kiszivárgása. Arról szól, hogy pénzért befolyásolják a híradó hangvételét. Ilyen alkut egy nyugat-európai médiacég nyíltan nem vállalhat fel, erről iránymutatást közvetlenül a magyar RTL dolgozóinak nem adhat, ebből talán nagyobb botrány lenne, mintha a magyarországi bevételei 1-2 évre elapadnának. Ezért az sem kizárt, hogy nem a kormány szivárogtat, hanem olyanok, akik figyelmeztetni kívánják a Bertelsmannt: lesz aki gerjessze a botrányt, ha le akarják csavarni a híradót.

Ha az alku létezik, akkor a magyar kormánynak nyíltan ki kell kiállnia az adócsökkentéssel. A Bertelsmannak viszont tagadnia kell az alku létét, és így a híradó hangvételét sem tudja gyorsan és radikálisan megváltoztatni. Számonkérhető garanciát sem adhat a kormánynak a puhításról, ilyenről szerződést nem lehet kötni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2015. február 06. 21:51
A rötölka ugyan nem az a kaliber, amelyik ilyen legendáktól érdemelne feddést, de minden ürügy jó ürügy, hogy meghallgassuk: http://youtu.be/NavVfpp-1L4
kispufi
2015. február 06. 18:46
arc, b+, az. arc. jajanyám.
kitiltott
2015. február 04. 20:21
Mekkora mocskok ezek a ballibák.. A messze földön híresen független RTL klub teljesen elfogulatlan híradóját siratják.. ez már a sokadik cikk erről a "balos problémáról" itt a Mandin is. Neked nem lóg ki a lóláb? ha ennyire független volt és nem állt a ballibák 1000 százalékos befolyása alatt akkor mit siratnak? Minden balos toll és gyomorforgató elkezdett siránkozni vajon miért? van még kérdés Ildikó?
paraklétosz
2015. február 04. 18:02
Naszóval, mégiscsak jó az a reklámadó. Nem az RTL-nek, hanem az adó ellen tiltakozó ballibnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!