Kivérezteti a Hír Tv-t a kormány?

2015. január 06. 21:23

Március 15-től az M1 hírtévé lesz. Hír Tv meg gondolom nem lesz, vagy nehezen, ha elszipkázzák a munkatársakat.

2015. január 06. 21:23
Stumpf András
Válasz.hu

„A nagy hír az, hogy március 15-től az M1 hírtévé lesz. 

Hír Tv meg gondolom nem lesz, vagy nehezen, ha elszipkázzák a munkatársakat - amiről zuhanyhíradó-szinte egy ideje hallani. 

Elvileg persze jó hír is lehetne, hogy - amint ígérik - BBC- és CNN-mintára újul meg a köztévé hírszolgáltatása, ám a 2010 óta tartó, a politikai kézi vezérlés és a személycserék következményeként beálló súlyos szakmai leépülés nem azt mutatja, hogy valaha volt szándék egy valóban közszolgálati, nem pártérdeket kiszolgáló hírszolgáltatásnak. 

Persze ha most lett, az jó hír, de számomra egyelőre logikusabban értelmezhető ez a fejlemény a Fideszen belüli csatározások következményeként (lásd még: a Lázár János kezében központosított, állami hirdetéseket kihelyezni hivatott Nemzeti Kommunikációs Hivatal). 

Meglátjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. április 15. 17:19
az lenne a kiegyensúlyozott média, ha minden pártnak lenne csatornája, mi pedig átkapcsolhatnánk ha nem tetszik a műsor.Vagy az egész tv készüléket ki kéne dobni.
Palánk
2015. január 30. 15:06
Szerintem már a kormányváltást követően jelentős "vérveszteségeket" szenvedett a HÍR TV, mert az új kormányzati struktúra "felszívta" a legszínvonalasabb szerkesztőket, műsorvezetőket. (Egyébként ugyan ebben a cipóben jár az ECHO TV is) A választások után ez csak fokozódott. Ráadásul, a még ottmaradt tapasztalt "képernyősök" is háttérbe kerültek. Krakkó Ákos időszakos visszatérése valamit javított a helyzeten, de jelenleg alapvetően a "második vonal" uralja a képernyőt. Megcsappant a híradósaik száma is, mert gyakori, hogy a félórás híradókat csak egy személy viszi, a korábbi kettő helyett. Ráadásul, a személyzet jelentős részben a Lánchíd rádióban is dolgozik. Az is kétségtelen, hogy több, korábban szinvonalas műsort, a második vonal nem igazán tudja a megfelelő szinten tartani, ill. egyes műsoraik meg is szűntek.
Blasio23
2015. január 25. 11:39
Miért nem??? Most olvastam a pozitív gondolkodásról. A pozitív gondolkodáshoz pozitív híreket kell hallgatni. Ilyeneket, hogy milyen jók a fideszes megszorítások, hogy nő munkavállalók száma és hogy csökken a munkanélküliek száma... stb stb. Egy-két dolgot viszont nem szabad : A dolgok mögé nézni, a hírek valóságtartalmát racionálisan átgondolni, emberek közé menni és házi pénztárat vezetni. És közben folyamatosan kell mantrázni : MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT! MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT! Valahogy így működhet legalábbis egy fideszes agya, akit szintén kiszipolyoz a fideszmaffia, csak nem akarja észrevenni.
pszichodoki
2015. január 16. 10:04
Én csak "mazochizmusból" kapcsolok át " nagyon ritkán hírtövöre" ezt a sok lárva arcú, merev tekintetű droidot aki ott" felolvas" a "súgógépről" ki az lépes nézni!!!? "kuruczévike"/ jaj a név 44/ is milyen korrekt qmányszóvivő lett igaz!!! / sic!/ Objektivitás .... Köszike....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!