A sajtó és az ellenzék is ráharapott a bevándorlás-ellenes gumicsontra

2015. január 14. 17:38

A kormányzópárt abban reménykedhet, hogy a társadalmon élősködő szegényekkel való rémisztgetéssel újra egységbe rendezheti táborát.

2015. január 14. 17:38
Süle András
Corvinusonline

„A lövöldözés után a magyar média is a nemzetközi sajtó által megalkotott narratívát vette át, vagyis a szólásszabadság elleni terrortámadásról beszélt. Ez meghatározta a kezdeti diskurzust. A liberális véleményvezérek kiálltak a véleménynyilvánítás szabadsága mellett, míg konzervatívabb társaik a vallási érzékenység tiszteletben tartására hívták fel a figyelmet. A párbeszéd nem szolgált pártpolitikai célokat, nem volt több értelmiségi értekezésnél.

A Fidesz viszont megtalálta a helyzet kínálta kommunikációs lehetőséget. Felfedezni vélték az október óta keresett gumicsontjukat a bevándorlás ellenességben. A kormányzópárt abban reménykedhet, hogy a társadalmon élősködő szegényekkel való rémisztgetéssel újra egységbe rendezheti táborát. Erre minden esélye megvan: a közmunka-program bevezetésére vagy a hajléktalanok közterületről való kitiltására pozitívan reagált a szavazóbázis, miért éppen a menekült-ügyben lenne más a helyzet?

A terv megvalósítására a miniszterelnök szokásos, péntek reggeli rádióinterjúját jelölték ki. A párizsi eseményekről beszélő Orbán Viktor különös kitérőt tett: elkezdte ecsetelni, hogy el kell zárkózni a bevándorlás elöl. Egy, a magyar társadalom számára tulajdonképpen irreleváns ügyben fogalmazott meg markáns álláspontot.

Pechére felvetése kisebb sajtó visszhangot kapott, mint amire számíthattak.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
népoldali56
2015. január 15. 11:47
Hiába ballibek,márcsak ilyenek vagyunk. Nem tudtok megváltoztatni minket Friderikusz, és Vágó "urak" legnagyobb bánatára. Szoktok,vagy szöktök.
tevevanegypupu
2015. január 14. 18:37
A baj az, hogy nagyon sokan nem tájékozottak abban, hogy mi történik a világban..és hülyét csinálhat belőlük a liberális sajtó, mert akármit hazudhat nekik elhiszik..szítják a szerencsétlenek gyűlöletét..ebből élnek.
abraxas
2015. január 14. 18:23
Cameron vajon melyik táborhoz tartozik? A sajtóhoz vagy az ellenzékhez? Esetleg a francia kormányfő vagy a német kancellár? Vagy az olasz és a spanyol kormány? :-D
kamasuka
2015. január 14. 18:17
Mondjátok ti, akik a rezsicsökkentést is rossznak tartottátok, de holmi 700 forintos netSZOLGÁLTATÓ adó miatt az utcára vonultatok akár száz ezer feletti okostelefonjaitokkal, némelyikőtök a legújabb modellel, hogy az ingyenpornó és warez leszívásotok ne maradhasson el, vagy szenvedhessen csorbát? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!