Bazári

2015. február 28. 10:53

Orbán Viktor kormányzásának szimbóluma egy bazár, amit háromszor adtak át, de még mindig nem fejeztek be.

2015. február 28. 10:53
A szerk.
Népszabadság

„Már azért megérte végighallgatni az évértékelőt, hogy megtudjuk: Orbán Viktor kormányzásának szimbóluma egy bazár, amit háromszor adtak át, de még mindig nem fejeztek be. A valóságérzéket jelzi az is, hogy a polgározásra csak a beszéd első percéig kellett várni. Merthogy a miniszterelnök pontosan érzi: a legnagyobb mély ütést nem Simicska Lajostól és nem is a veszprémiektől kapta – sem a G-day alkalmával, sem a vasárnapi időközin nem derült ki olyasmi, amit korábban ne tudtunk volna –, hanem a GFG nevű politikai elemzőtől, aki az úri közönség képébe vágta, hogy a polgári Magyarország nevű termék pontosan annyit tud, mint a hagyományos mosópor.

Esélyes, hogy félórányi verbális petting a polgársággal nem fogja ellensúlyozni az elmúlt öt év monoton menetelését az autokratikus Kelet és az oligarchikus államkapitalizmus felé – mégiscsak ellenkező irányokról volna szó. Abban pedig biztosak vagyunk, hogy ez a retorikai színvonal a törzsközönségen kívül már senkit nem hat meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. március 01. 13:41
Mohn [Hozzászóló kiszűrése] 2015. március 1. 13:35 A látványberuházás meccset simán nyerte a fidesz, ebben nincs vita." L: Kormányzati negyed á lá Gyurcsány..
catalina9
2015. március 01. 13:33
"...Az eredmények tanúsága szerint a válaszadók több mint egyharmada (35%) látta, hallotta részben vagy egészben a közvetítést, további 39 százalékuk értesült róla valamilyen rádiós vagy televíziós hírműsorból. Az évértékelő általános fogadtatása egyértelműen pozitív. Azon válaszadók döntő többségének, akik részben vagy egészben látták, hallották a beszédet, kedvező a véleménye (58%) az elhangzottakról. Az évértékelőt összességében kedvezőtlenül megítélők aránya ebben a csoportban 28 százalék, illetve további 16 százalékuk adott semleges választ (se jó, se rossz)..."
catalina9
2015. március 01. 12:28
Orbán Viktor kormányzásának szimbóluma egy bazár, amit háromszor adtak át, de még mindig nem fejeztek be. " és hányszor kezdtek hozzá a ballibák...?
Bokros Birka
2015. március 01. 10:31
Igen valójában így fest a dolog egy bazári balfauszt majom tollából. Valamint azonban elfelejt a kedves túlfogyasztott elvtárs. "És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített." Igen drága Népszabó ezt mind Ti hoztátok össze a kis zsibvásárotokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!