Miért kellenek nekünk stadionok?

2015. február 27. 14:32

Kedves fideszes aktivisták! A legváratlanabb helyzetekben is előfordulhat, hogy meg kell védenetek a kormány stadionépítési terveit az igaztalan támadásoktól.

2015. február 27. 14:32
anarki
444

5. A futball nem csak sport!

Aki látott már egy szép esernyőcselt, furfangosan becsavart szögletrúgást vagy akár csak egy parázs veszekedést a bíróval, az pontosan tudja, hogy a futball nemcsak sport, hanem balett, cirkusz és háború egyben (persze csak szimbolikus értelemben!). Egy nemzet kötelessége, hogy legjobbjainak biztosítsa a lehetőséget arra, hogy kibontakoztassák tehetségüket. Ami a költőnek a toll, a festőnek az ecset, az a futballistának a stadion. Ezek a sportolók, akik az emberi teljesítőképesség határán teszik a dolgukat nap mint nap, nem egyszerűen sztárok, akik a nemzetközi megmérettetések révén jó hírét keltik Magyarországnak szerte a világban, hanem fontos példaképek, akikre a kisgyerekek felnézhetnek. Létezik annál szebb mondat. hogy »Édesanyám, édesapám, ha felnövök, én bizony futballista leszek!«? Aligha. Illetve ennyi.

6. A stadion a nemzeti összetartás szimbóluma

Egyre inkább individualizálódó, az önös érdekeket előtérbe helyező világunkban ritkán adódik alkalom arra, hogy az emberek kifejezzék együvé tartozásukat. Hol máshol tehetnék ezt meg a legjobban, mint egy stadionban? Aki hallotta már, ahogy több tízezer torokból egyszerre zeng a »Ria, ria, Hungária« vagy a »Hajrá, magyarok«, esetleg maga is buzdította csapatát kipirult arccal, tudja, hogy ez az élmény semmilyen kórház-rekonstrukciós programmal nem pótolható. Egy stadion nem más, mint a nemzeti összetartozás kifejezésének terepe, ebből pedig nem lehet elég. Ennyi.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sine ira et studio
2015. február 27. 23:48
A másik dolog pedig az ÉRTELMES fejlesztés. Egy Puskást, egy Albert Stadiont érdemes felújítani, de hogy Kisvárdán erre mi szükség van...
luga
2015. február 27. 18:25
Elfelejtette anarki a pontok közül, hogy neki egyébként is lúdtalpa van, már csak azért sem....
tevevanegypupu
2015. február 27. 17:19
Különösebben nem kellenek, de ha jól tudjuk akkor nem csak focimeccseket lehet ott tartani, hanem más sporteseményeket, nemzetközi sportversenyeket, koncerteket, fesztiválokat, szabadtéri előadásokat.
bolá
2015. február 27. 16:22
"Az ősi Egyiptom kétszeresen szerencsés volt – és kétségtelenül ennek köszönhette mesés gazdagságát –, mert két tevékenységet is végzett: piramisokat épített és nemesfémeket bányászott; amelynek gyümölcsei, mivel nem arra szolgáltak, hogy elfogyasztva emberi szükségleteket elégítsenek ki, bőségük ellenére sem érték­telenedtek el. A középkor katedrálisokat épített és siratóénekeket énekelt. Két piramis vagy két siratóének a holtakért kétannyit ér, mint egy; két vasútvonal Londonból Yorkba nem ér kétannyit, mint egy." –
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!