Magyarországon nyit gyárat a Rolls-Royce

2015. február 04. 13:44

Nincs tehát BMW, nincs új Mercedes-gyár – és RTL-ügyben sem tűnik győztesnek a Fidesz.

2015. február 04. 13:44
Bódis András
Válasz.hu

Ennyi maradt tehát a tegnapi csodából. Illetve ennél is kevesebb, mert közben Lázár János világossá tette, hogy sokmilliárdos reklámadó-könnyítést kap a kormánytól a német Bertelsmann-csoport tulajdonában lévő magyar RTL. Ez a »siker« nyilván nehezen értelmezhető a Fidesz-táborban, hiszen az elmúlt hónapokban túl sok kormányzati ember töltötte azzal a munkaidejét, hogy összevesszen az RTL Klubbal – most ugyanők egy hosszú tárgyalási folyamat végén kibékültek a »gyűlölt« csatornával. A »nincs hova hátrálni« pártja az elmúlt hónapokban a netadó, az RTL-adó, az útdíj és a drogteszt ügyében is meghátrált; ez a legkevésbé sem baj, viszont nem áll túl jól egy erős/hatékony/céltudatos kormányerőnek.

Nincs tehát BMW, nincs új Mercedes-gyár – és RTL-ügyben sem tűnik győztesnek a Fidesz. Mondom, semmi dráma nem lenne, ha a kormány bátorkodott volna azonnal cáfolni a Vs.hu alaphírét. Így viszont megint van egy kis dráma. Azért van dráma, mert a Fidesz az utóbbi hetekben kifejezetten kormányzóképesnek tűnt, a Nézőpont szerint a népszerűségvesztése is megállt, most viszont engedte, hogy újra csalódjon egyet a haza. És a csalódást nehéz olyasfajta friss hírekkel felülírni, hogy »a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország komoly gazdasági sikereket ért el a német kancellár budapesti látogatása során, ennek részleteiről azonban Lázár János a konkrét szerződések megszületéséig nem nyilatkozott, hogy ne veszélyeztesse a további tárgyalásokat«.

(Azt feltételezni sem merem, hogy a BMW-s álhírt eleve figyelemelterelésként dobták be, hogy ne szóljon akkorát a negatívan is értelmezhető RTL- és Siemens-sztori.)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PPK
2015. február 04. 19:02
a vs egy ballib szar tudatos álhír, hogy lehessen utána cáfolni... aki ilyen primitív trükknek bedől, ne írjon a válaszb!
lajkakutyus
2015. február 04. 18:28
Van egy rossz hírem, Bódis! A kutya ugat, a karaván halad!
opht
2015. február 04. 17:09
magas
gubenc
2015. február 04. 17:09
Itt meghallgatható, hogy a Krónika című műsorban is elhangzik a BMW Mercedes pletyka. http://www.mediaklikk.hu/musor/kronika/ A 2015.02.03-án reggel nyolckor elhangzott adást kell hallgatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!