A Fidesz fél a vereségtől

2015. február 09. 18:21

Azoknak a szavazatára is számítok, akik csak egy intést, sárga lapot akarnak adni a hatalomnak, jelezve, változtatni kell a hozzáálláson. Interjú.

2015. február 09. 18:21
Kész Zoltán
Magyar Narancs

Az ellenzéki összefogás tavaly tavasszal simán elhasalt a Fidesszel szemben, Navracsics Tibor 22 ezer szavazatával szemben a közös jelölt, Pál Béla csak 13 ezer voksot kapott.

Most más a helyzet. Az engem támogató pártok végre belátták: nem elég egymás között megegyezni, nyitni kell a civilek és civil szervezetek irányába is. Ez egy másfajta hangvételt igényel, és én úgy látom, erre mindenki nyitott. Folyamatosan lépnek be a kampányba olyanok, akik korábban sosem foglalkoztak politikával, de úgy érzik, most már nekik is tenni kell valamit a változásért. Ősszel sajnos a Fidesz nagyon ügyesen elérte, hogy a bizonytalanok otthon maradjanak, így az önkormányzati választáson a voksolásra jogosult 47 ezer választópolgár közül 32 ezren nem vettek részt. Most a korábbi választásokon otthon maradt emberek egyre nagyobb számban csatlakoznak hozzánk. Épp a minap kérdeztem arról a kampánycsapatokat, hogy mi a különbség a mostani, az áprilisi és az őszi önkormányzati felkészülés között. Ha felállítunk egy standot, rögtön emberek veszik körül. A minap szó szerint lerohanták az egyik ilyen pultot az aláírni akarók. Azt mesélik, hogy ilyennel nem találkoztak korábban. Nyitottabbak az emberek, és vállalni is merik a választásukat. Másik oldalról a fideszesek egyre csendesebbek. Azok, akik korábban verték a mellüket, hogy Orbán Viktorra szavaztak, ma inkább csendben elfordulnak, és becsukják az ajtót. A jobboldali szavazókban szégyenérzetet kelt a kormányzati politika. Én azt mondom: ne szégyelljék, tegyenek ellene. Azoknak a szavazatára is számítok, akik csak egy intést, sárga lapot akarnak adni a hatalomnak, jelezve, változtatni kell a hozzáálláson.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. február 10. 09:52
"Azoknak a szavazatára is számítok, akik csak egy intést, sárga lapot akarnak adni a hatalomnak, jelezve, változtatni kell a hozzáálláson." Már csak ennyi? És a 2/3 megtörése már nem is cél? Ejha!
MZ/X
2015. február 10. 08:33
Azért nem meglepő, hogy a nagy összefogás pártjai, saját soraikból egy jelöltet sem mertek állítani. Egyből beálltak egy ilyen szerencsétlen önjelölt mögé. Ha nyer, majd elgardírozzák, ha veszít, mossák kezeiket. Jellem...
Szőke Ciklon
2015. február 10. 07:53
"Azok, akik korábban verték a mellüket, hogy Orbán Viktorra szavaztak, ma inkább csendben elfordulnak, és becsukják az ajtót. A jobboldali szavazókban szégyenérzetet kelt a kormányzati politika." Nagyon nagy tévedésben van a malacképű faszi. Hát először is: Sosem vertük a mellünket, azok ti voltatok, folyamatosan kormányváltó hangulatról papoltatok, néhányan már 2/3-os győzelemről álmodoztak. Aztán másnap felkeltek, és "megmagyarázták" a vereség okát. Másodszor: Honnét veszi, hogy aki becsapja az orruk előtt az ajtót, az mire gondol? Én elárulom neki. Undorodunk tőlük.
vakhangya4
2015. február 10. 06:56
A veszprémi választás jellemző a magyar politika elmebajára. Kész Zoltán fidelitas-os volt a fidesz jelöltje meg MSZMP-s.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!