Évértékelő: a szürke ötven árnyalata tíz pontban

2015. február 27. 18:55

A mostani évértékelő beszéd mindezzel együtt akár érdekes is lehetett volna. Persze annak is van üzenete, ha az ember nem mond szinte semmit.

2015. február 27. 18:55
Polfüggő
Politikafüggő

„Az évértékelő műfaja bevezetésekor még üde színfolt volt a hazai közélet palettáján, és úgy általában érdekes visszagondolni rá, hogy 1998–2002 tájékán a jobboldal kifejezetten innovatív volt a politikai marketing terén: számos – tőlünk nyugatabbra amúgy bevett – kommunikációs és kampánytechnika magyarországi bevezetése kötődik hozzá. A »polgári Magyarország« ideáljának elhalványulásával együtt azonban ennek az innovativitásnak is leáldozott. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem hatékony, amit a Fidesz csinál, de sokkal inkább jellemzi a kiszámítható profizmus rutinja – időnkénti megbicsaklásokkal –, mint az újszerűség akár legcsekélyebb ígérete. És ez az évértékelőkön is egyre jobban látszik: a politikai kommunikáció színei megfakultak, maradt a szürke ötven árnyalata.

A mostani évértékelő beszéd mindezzel együtt akár érdekes is lehetett volna, hiszen – mint arról korábban részletesebben is írtam – a Fidesz gyakorlatilag még nem kezdett el kormányozni ebben a ciklusban; a fő sarokpontok egyelőre kijelölésre várnak. További várakozásokra adott okot a rendkívüli helyzet is, hiszen nem minden nap veszíti el egy kormánypárt a kétharmadot (tegyük hozzá: nem is minden nap szerzi meg). A veszprémi időközi választás után arra gondoltam, hogy most a kormányfő stábjának újra kell írnia az évértékelő beszédet. Nem kellett, mert nem is volt megírva. Persze annak is van üzenete, ha az ember nem mond szinte semmit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. február 28. 16:28
ez az okoskodó balfácán is "kétharmadozik"... Mi történt...? 1 mandátumot a 133-ból elvesztett a Fidesz egy álfüggetlen mögé bújó Ballikkal szemben. Hogy lesz-e kétharmada a Fidesznek, ha kell, az majd kiderül akkor. Ennyi.
atila68
2015. február 28. 14:23
Nem kezdett el kormányozni... Ahm, gyakorlatilag a három választás után fél esztendő alatt letolták az összes békát a választók torkán amihez korábban két év kellett.
catalina9
2015. február 28. 10:38
A cikket átlengi a ballib parfűm, a hónaljszag.
Brigadéros
2015. február 27. 21:55
OV 3 mondatban meghatározta, milyenek a liberálisok...Tetszett, nagyon frappáns!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!