Tiszteletet a lelkiismeretnek!

2015. február 06. 17:38

Fel kellett hát állni. Hiszen ezek a nagyszerű emberek egy napot se dolgozhatnak egy ilyen kétes-ügyekbe keveredett üzletemberrel. Lelkiismeretük nem engedi.

2015. február 06. 17:38
Süle András
Corvinus Online

„Nagyon szép látni, hogy léteznek még lelkiismereti megfontolások. A magyar történelemben rengeteg ilyen esettel találkozunk, például Kádár János lelkiismereti okokra hivatkozva mondott le a Nagy Imre kormányban betöltött államminiszteri posztjáról. Igaz a cinikusok szerint ezt azért tette, hogy utána egy zsírosabb állásba kerüljön, de nem szabad, hogy a rosszindulat vezéreljen bennünket. Lássunk tisztán!

A lelkiismeret oly szép dolog, ami előbbre viszi a nemzetet! Na nem a Magyar Nemzetet, mert azt már képtelenség volt. A független újságírás bástyáját ugyanis egy csúfos oligarcha kaparintotta meg most hirtelen. A közvélemény, talán észre se vette, hogy Simicska Lajos egy teljes médiabirodalomra tette rá a kezét. Szerencsére a főszerkesztők résen voltak és észrevették az egyik pillanatról a másikra felbukkant csúf oligarcha által jelentett veszélyt. Nem hagyhatták, hogy a szakmát porig alázva egy üzletember saját gazdasági- és politikai érdekei megvalósítására használja fel őket. Nem lehettek ők mások érdekeit kiszolgáló bértollnokok!

Fel kellett hát állni. Hiszen ezek a nagyszerű emberek egy napot se dolgozhatnak egy ilyen kétes-ügyekbe keveredett üzletemberrel. Lelkiismeretük nem engedi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. február 08. 12:32
Érdekes - és ez szerzőnknek nem tűnt fel - lelkiismereti okokból eddig csak jobboldali vezetők mondtak le (vagy fel!). Akkor igaz a mondás baloldalra, hogy ahol nincs ott ne keress?
kérdés
2015. február 08. 12:32
Ennyire nem lehet leegyszerűsíteni a dolgokat, bár jó volna. Amikor ilyet határozottan ki mer jelenteni valaki, akkor őszintén kíváncsi lennék, a saját kis társadalmi közegében hány sejhaj kinyalását meri bevallani....mert a Világ 'ki mint él, úgy ítél elven' működik.
mickamakka
2015. február 08. 12:32
de ez nem lelkiismereti, hanem seggnyalási ügy.
kérdés
2015. február 08. 12:32
Jobb későn, mint soha. Ki nem volt még hasonló helyzetben? Valszeg, mindannyian. Igen, s akkor meglépte, vagy sem az asztaltól való felállást? Ennyi szabadságunk van abban a bizonyos lelkiismereti kérdésben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!