Inkább cigányok oktatására költsék az adómat, mint ilyen tévére

2015. március 21. 08:48

Van itt pénz, paripa, fegyver, alkalmas katonák azonban – a kontraszelekció miatt – nincsenek. Viszont elvárások lennének, s ha közelebbről megnézzük a nézettségi mutatót, látható, hogy az M1 jelenleg alig ér el annyi embert önmagában, mint egy másodvonalas hírportál. Interjú.

2015. március 21. 08:48
Tóta W. Árpád
SzemLélek

– Mit szólsz ahhoz, hogy idáig fajult annak a bizonyos megjegyzésednek az értelmezése?

– Bevallom, nem volt számomra nyilvánvaló, amikor élőben láttam a vasárnapi műsort, hogy Orsós Róbert roma származású. Eszembe sem jutott. Azt gondolom, az engem támadó Rogán Antal, Kocsis Máté és a többi kormánypárti politikus sokat tehetne annak érdekében, hogy ne legyen annyira meglepő vagy kivételes, hogy romák is szerepelnek a köztelevízióban. Ráadásul nem Orsós Róbert itt a főszereplő, hiszen az nem rajta múlott, hogy időnként nem volt kép, nem működött a kapcsolás. De ezeknél is súlyosabb probléma a hírhamisítás, amit a csatorna elkövet.

(...)

– Mit szólsz ahhoz a talán meglepőnek nevezhető jelenséghez, hogy például a Heti Válasz online felületének szerzője, vagy a Mandiner publicistája is megvédett a jobboldali politikusokkal szemben?

– Számomra ez nem akkora újdonság, hiszen az említett portálok újságíróit eddig is korrekt embernek tartottam. Nem értünk egyet egy sor dologban, tudunk jókat vitázni meg veszekedni, de a cinikus hazudozást meghagyjuk a hatalomnak. Jól esik, hogy kiálltak mellettem, köszönöm nekik!

– Mit gondolsz a megújult közhírtévé jövőjéről? Szerinted létezik-e olyan forgatókönyv, amely mentén belátják a döntéshozók, hogy nem működik a koncepció, és felhagynak az állami hírtelevízió jelen formában való további fenntartásával?

– Valóban ez a kérdés, hogy belátják-e. Nehéz ügy, mert alighanem magánérdekek szövevényével állunk szemben. Hogy mást ne említsünk, sose volt ennyi trafikos a köztévében: ezek az emberek kegyencek, akiket nem lehet csak úgy kirúgni. Úgy tűnik, a kormány mindent erre a lapra, a közmédia átalakítására tett fel. Szerintem rá kell jönniük idővel, hogy a fegyver, ami a kezükben van, besült. Van itt pénz, paripa, fegyver, alkalmas katonák azonban – a kontraszelekció miatt – nincsenek. Viszont elvárások lennének, s ha közelebbről megnézzük a nézettségi mutatót, látható, hogy az M1 jelenleg alig ér el annyi embert önmagában, mint egy másodvonalas hírportál. A kudarc felismerése viszont felelősök megnevezésével járna – és olyat ettől a kormánytól eddig nem láttunk. Persze lehet, hogy én leszek az oka végül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2015. április 28. 16:25
vagy lélegeztetőgépre. ráférne az oxigénhiányos agyadra.
thymian
2015. április 21. 21:29
Egyetlen, a köcsögtelenítő, a Bogdán, meg talán lehetne említeni Lakatost. De hány település van Mo-on, ahol cigányok élnek?
Mich
2015. április 10. 20:58
Jó ötlet, Tóta, a HVG-re, Népszabadságra, Népszavára stb-re szánt pénzt inkább a cigányok oktatására kellene költeni. Egyetértek.
Vén Csataló
2015. április 03. 20:42
A te oktatásodra sem ártott volna költeni Tóta. Talán nem lennél ilyen sötét, gyűlölködő, vallássérült barom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!