Szeret? Nem szeret

2015. április 15. 11:51

A Fidesz iránti szerelem kihűlt. Orbán Viktort még szeretik, de már őt sem úgy, mint régen.

2015. április 15. 11:51
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

Sem a mozgósítási lista, sem a személyes meggyőződés, sem a fókuszcsoport, sem a választási hókuszpókusz nem segített, mert nem a stratégiával van baj, hanem a lélekkel. A Fidesz iránti szerelem kihűlt. Orbán Viktort még szeretik, de már őt sem úgy, mint régen. Ma nem lehetne békemenetet szervezni, mert a menetelők vagy áthúznának Jobbikhoz, vagy otthon maradnának. (…)

Nem az iránnyal elégedetlen. A teljesítményt értékeli. A stílussal van baja. Legfőképp a figyelemmel. Nem leváltani akarja a kormányt, hanem vissza akarja kapni régi kedves Fideszét, aki mellett nyolc éven át hűségesen kitartott s akit 2010-ben olyan magasba emelt, mint még senkit sehol, soha. Akit 2014-ben ismét magasba emelt, s aki ezt követően úgy elfelejtette őt, mintha mindez meg sem történt volna. Nem azért szavazott most a Jobbikra, mert a radikálisok szellemi teljesítményét – ha van olyan – értékeli, hanem mert abba az illúzióba kapaszkodik, hogy a mai Jobbik olyan, amilyen a Fideszt látta volt, amikor együtt álmodtak szebb jövőt. (…)

Orbánt már 1990-ben megszerették, de 1998-ban hódította meg az ország szívét. Ő volt a mesebeli legkisebb fiú, aki elnyerte a királylány kezét és vele a fele királyságot. Aztán a királyság másik felét 2010-ben az emberek közfelkiáltással adták neki. És azt várták, hogy ez a szoros érzelmi kapcsolat, ez megmarad. Eleinte meg is volt, de 2014 után eltűnt valahogy. Jöttek helyette újhullámos ficsúrok lehetetlenül szűk nadrágokban és zakókban, s az alapján véve rosszul öltözött magyarok zavarodottan keresték a régi igazságot, de az valahogy elolvadt.”

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tervuren Dog
2015. április 16. 00:24
Tisztelt Bencsik András Úr!!!! Mélyen és őszintén mondom és írom, hogy maximálisan megértem Önt. Közelebb állunk egymáshoz mint az gondolná... Csak némileg egészítem ki a véleméynét, mert egy oldalon állunk és szeretném, ha ezt Ön is tudná... ALÁZAT, ....... ez lett meghirdetve szeretett Mniszterelnök Úr részéről. HOL VAN??????? MIT keres HABONY a közéletben???? TAKARODJON.... Ő nem az alázat része.!!! És amennyiben azt hinné, hogy félek tőle, úgy most jelzem, hogy nem.
Tatulus
2015. április 15. 20:07
Igaza van a komcsiknak - "A lé határozza meg a tudatot" - no comment Bencsik úr!
Vén Csataló
2015. április 15. 18:52
Rendkívül megtévesztő sokak számára az a szeretet, amivel Orbán Viktort körülveszi a tábora. Hogy a szeretetre ab ovo képtelen gyökér baloldal nem érti ezt a dolgot, az nem csoda. De ennél jóval komolyabb probléma, hogy a Fideszben sem mindenki érti ezt a dolgot, hogy ez a rajongás nem a személyeknek, nem első sorban az Orbán Viktor nevű embernek szólt, hanem annak a jövőképnek, amit Orbán felvázolt. Azért lehet rajongani. Mivel ez a jövőkép folyamatosan és sorozatosan súlyosan sérült az elmúlt hónapokban, a következmény a bizalomvesztés, az elköteleződés csökkenése. Csak az nem érti ezt, akinek teljesen hülye elképzelései vannak/voltak a Fidesz és a szavazói kapcsolatáról - jórészt a maguk eszméletlen sekély motivációiból kiindulva és azokat projektálva a Fidesz táborra. Pedig nem. Itt nagyon sok ember van, aki megjegyezte azt, hogy a miniszter szó, az eredetileg "SZOLGÁT" jelent. És nem a kormánynak vannak szavazói, hanem ezeknek a szavazóknak van kormányuk. Akiket el fognak csapni, ha nem teljesít az elvárásoknak megfelelően. Úgyhogy elég a hülyeségből, elég az agyalágyult káderpolitikából. Elég abból, hogy már megint karrierista szaremberek érvényesülnek. Ahelyett, hogy piszkosul megválogatnák, hogy ki kerülhet be a csapatba és ki láthat el bármilyen feladatot. Mert minden ostoba, tehetségtelen köcsög, akinek érvényesüléssel fizet a Fidesz a lojalitásáért óriási károkat okoz. Kalasnyikovval se lehetne hatékonyabban irtani az elkötelezett Fidesz-szavazókat, mint ezeknek az alakoknak a tevékenységével, megnyilvánulásaival, selejtes, szar munkájával. Capito?
Papuska
2015. április 15. 18:27
Sajnos a politika ilyen! Hiába a nemzetközi elismertség, hiába jut egy kicsit több mindenre, hiába indult meg immár vitathatatlanul a kilábolás a gödörből, ez nem hatja meg az embereket! Milyen csodálatos kicsi ország, és nép a miénk! Nem lehet megvásárolni. Kell a jó(bb)lét, kell a gazdasági előrébb lépés, de nem ezzel lehet választásokat nyerni nálunk. Mi magyarok érzelmi alapon döntünk. Ez történt Veszprémben és ez Tapolcán is! Ha azt hisszük, hogy elég az embereket a választások kampányidőszakában megkeresni, és négy évig elfeledkezhetünk róluk, nagyon tévedünk. Ha azt gondoljuk, hogy a FIDESZ-ből kihagyható az ideológia, a nemzeti érzület, nagyot tévedünk. Ha a bajban összefogott "Polgári Körök" csendben széthullanak, vagy átalakulnak sajátos nyugdíjas klubokká, egy hatalmas erőt veszítünk el. Ha nem tudjuk két választás között is összefogni a fiatalokat, és nyújtani nekik valamit, akkor hiába váltunk később "kampány üzemmódba" esélyünk sem marad. Ha a leglelkesebb, és legszorgalmasabb aktivistáinkat, akik lejárták a lábukat, rongyosra dumálták a szájukat, most egy kis hátbaveregetés után "hallgass!" üzemmódra kapcsoljuk, az vissza üt még a következő választás előtt! Fel kellene ébredni, mert nem egyedi, ami most történik, hanem volt már ilyen. 2002-ben a legnagyobb gazdasági sikerek idején a külhoni és belhoni szakemberek által maximálisan elismert FIDESZ kormányát úgy kiebrudalták a hatalomból tehetségtelen demagóg populisták, akik később majdnem csődbe vitték az országot hogy csak na. És ez megismétlődött 2006-ban is hasonló mentális problémák miatt. Ha nem tudjuk, nem akarjuk érzelmileg is megfogni az embereket, vállalva a nemzeti, sőt a nacionalista bélyeget, ha nem vállaljuk föl a kiállást azok mellett, akik mellettünk állnak, megismétlődik a híres, sajnos már elfelejtett 2002-es vereség, csúfosabban, mint akkor történt, ha megéljük egyáltalán a 2018-as választást! Szóval el kellene gondolkodni, mert a jelek világosak! Nagyon nem szeretnék egy újabb országrontó balos bandát az ország élén, a Jobbikban pedig nem tudok megbízni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!