Cseles útdíj

2015. április 02. 07:24

Képzeljük el, mi lenne, ha az Orbán-kormány olyan terhet vezetne be, amelyet valójában csak a hazánk területére lépő külföldieknek kellene megfizetniük!

2015. április 02. 07:24
Kiss Gergely
Magyar Nemzet

„Képzeljük el, mi lenne, ha az Orbán-kormány olyan terhet vezetne be, amelyet valójában csak a hazánk területére lépő külföldieknek kellene megfizetniük! A magyar állampolgárok ugyanis valamilyen kedvezmény formájában visszakapnák a leperkált összeget.

Nem kell hozzá nagy fantázia, micsoda össztüzet zúdítanának a kabinetre. Háborogna az ellenzék, a szemükben a miniszterelnök nyilván ismételten kiírná magát az európai politikusok sorából. A kiabálás Brüsszelig hallatszana, kötelezettségszegési eljárás megindításával fenyegetne az Európai Bizottság. Kilátásba helyeznék az uniós támogatások befagyasztását, majd az ügy az Európai Bíróságnál kötne ki. Hogy hasonló helyzetben más tagállamok esetében mi történne, az előbb-utóbb kiderül, méghozzá Németország példájából.

A német törvényhozás alsóháza a minap elfogadta az autópályadíjról szóló törvényt. Ez alapján 2016-tól fizetniük kell a személyautóval vagy lakóautóval közlekedőknek. Igen ám, de a jogszabály kibúvót is ad, amellyel csak a Németországban üzemben tartott személygépkocsik és lakóautók tulajdonosai élhetnek. Nekik nem jelent új terhet a díj, mert ugyan automatikusan éves matricát kell váltaniuk, ám ennek összegével megegyező kedvezményt kapnak a gépjárműadóból. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak a külföldieknek jelent pluszköltséget a díj.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Venezu Ella
2015. április 02. 15:56
Akkor térjünk át mi is a német módira, támogatom!
Vadjoe
2015. április 02. 11:43
Szerintem az EB el fogja kaszálni a dolgot.
bagoj
2015. április 02. 08:40
http://bit.ly/1EIEiHh Alljon már meg a fáklyásmenet! A sárgára festett országokban matricarendszer van. A Mályvaszinüekben szakaszonként áll a bandita és tartja a markát. Nos, a pár szerencsétlen szürke meg engedje ingyen a forgalmat az útjain.Miért is?
nimfak
2015. április 02. 08:39
Nálunk nem igazán "menő" a magyarok érdekeit képviselni /lsd. CBA vs Multi/ El sem jut a többség agyához a magyar érdekérvényesítés. Én voltam beszállítója multinak,60 napos fizetési határidővel.Ezt nyugaton nem tudták érvényesíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!