Sikeres unortodoxia

2015. május 14. 07:42

Nem meglepő, hogy mostanság kénytelen-kelletlen már dicsérő cikkek is megjelennek, amelyekben immár elismerik: az úgynevezett unortodox gazdaságpolitika sikerre van ítélve.

2015. május 14. 07:42
Dénes Zoltán
Napi Gazdaság

„Mára a mindenkor bírálóink is kénytelenek belátni, hogy a hazánk által követett út is járható, sőt igen komoly eredményekre vezethet. A bruttó gazdasági termelésről (GDP) tegnap közölt adat is ezt támasztotta alá, de ez a mutató is csak egyik az elmúlt napokban közzé tett rendkívül kedvező számok közül. A gazdasági növekedés idén az első negyedévében is meghaladta a három százalékot, s ezzel immár a nyolcadik negyedévet zárjuk robusztus növekedéssel. Nem egyszerű statisztikai adatokról van szó, hiszen a GDP-bővülés új munkahelyeket, s így tisztes megélhetési lehetőséget is jelent a polgároknak. Éves összehasonlításban nyolcvanezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, s mielőtt az örök huhogók hangja felerősödne, jelezzük, nem a közmunka miatt, ez utóbbi formában dolgozók száma ugyanis stagnált. Az ipari termelés és a belső fogyasztási adatok ugyancsak kimagaslóak voltak a legutóbbi negyedévben. Ami viszont igazán meglepő, hogy bár a külföldi sajtó az elmúlt években egyáltalán nem bánt kesztyűs kézzel Budapesttel, s a lehető legfeketébben festették le a magyar életkörülményeket s a magyarok viszonyulását a világhoz, a turisták száma soha nem látott mértékben növekedett. Egyre több külföldi polgár kíváncsi a magyar csodára, egyre többek megbecsülését vívjuk ki azzal, hogy nem más adófizetők pénzéből, hanem saját erőnkből lábaltunk ki a válságból. Miután ez egyértelművé teszi a nyugati vezető baloldali lapok negatív kampányának hatástalanságát, nem meglepő, hogy mostanság kénytelen-kelletlen már dicsérő cikkek is megjelennek, amelyekben immár elismerik: az úgynevezett unortodox gazdaságpolitika sikerre van ítélve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valentin55
2015. május 14. 09:34
A mínusz hét százalékos növekedés......az igen
pollip
2015. május 14. 08:18
Az imf szerint már nem is volt unortodoxia:-))))
Zokni
2015. május 14. 08:10
Ne, ne, ne! Unortodoxia nincsen! Ez csak egy gúnyos jelző, amit tájékozatlanságukban átvettek a Fidesz propagátorai. Olyan, mintha nem ismernének bizonyos régies kifejezéseket, és pl. azt mondta volna a választásokkor Orbán ragyogó képpel, hogy "Mi győztünk! Mi, a polgári Magyarország vérnősző barmai!"... Tömény ktgvetési megszorítások vannak, gazdaság visszafogó lépések, és sima hazugságok. A konjunktúra a külföldnek kitett magyar gazdaság "elkerülhetetlen" következménye a külföldi partnereinknél tapasztalható fejlődésnek, illetve a szokásos hintajelenségnek. Jóformán minden mutatóban gyengébbek vagyunk akivel összehasonlíthatnak. A foglalkoztatás meg csak a segélyezés átalakítása kényszersegélyezéssé, és ezen az alapon statisztikai értelemben átminősítése kvázi foglalkoztatottsággá.
Fahrenheit 451
2015. május 14. 07:58
"Matolcsy György azt kéri, hogy töröljék el vagy módosítsák Matolcsy György hiperszuper adósságképletét." - http://vastagbor.atlatszo.hu/2015/05/11/az-adossagkeplet-modern-es-segit/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!